Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Sharon en Esmee over cosmetische ingrepen: 'We gingen te ver'

'Elke operatie die ik doe, die mislukt'

Dat Esmee en Sharon Ipema de nodige plastische chirurgie hebben ondergaan, is geen geheim. De twins zijn daar altijd open over geweest, en ze trekken zich dan ook weinig aan van de haatreacties op hun uiterlijk. Toch laten ze in Realitea nu weten dat ze zelf achteraf óók niet altijd tevreden zijn met hun cosmetische ingrepen...

Kritiek

In de nieuwste aflevering van Realitea schuiven Sharon en Esmee aan bij Farja Farvardin, en daar spreken ze openhartig over hun uiterlijk. Regelmatig krijgen de twee hier kritiek op, maar daar trekken ze zich naar eigen zeggen weinig van aan. Sharon: "Kijk, mensen die zeggen allemaal tegen ons 'oh die botoxwijven, dit en dat'. Maar mensen moesten eens een foto zien van ons als we helemaal geen botox hebben. Nou wat voor reacties je dán krijgt... Dus het is bij mensen toch nooit goed."

Mislukte ingrepen

Of de twins zelf wél helemaal tevreden zijn met al hun ingrepen? Nou...dat ook niet per se. Zo was Esmee achteraf bijvoorbeeld niet bepaald blij met hoe haar lippen er tijdens Good Luck Guys uitzagen. "Ik zie dat nu zelf terug, en nu besef ik me pas: 'Esmee, we gingen te ver, we hadden veel te veel botox'", vertelt ze. "Nu zijn m'n lippen echt veel dunner dan hoe het ooit was en nu vind ik mezelf veel mooier."

Ook Sharon geeft aan dat niet alles volgens plan is gegaan. Sinds ze botox heeft gedaan, is haar gezicht naar eigen zeggen niet symmetrisch meer. En ook over haar neuscorrectie is ze niet echt te spreken. "Die is van de voorkant helemaal mislukt. Hij loopt helemaal naar die kant en hij is kei dik, er zit totaal geen vorm in", zegt ze, wijzend naar haar neus. "Elke operatie die ik doe, die mislukt."

Borstvergroting

Esmee neemt op het einde zelfs een moment om anderen te waarschuwen voor plastische chirurgie: "Ik wil echt alle meiden adviseren die er over nadenken om een borstvergroting te nemen, dat ze er echt heel goed over na moeten denken."

Onlangs liet zij zelf haar borsten verkleinen, nadat een eerdere borstvergroting haar veel pijn opleverde. Volgens haar is het 'allemaal ellende'. Ze sluit af: "Je zou niet verwachten dat dit uit mijn mond komt. Maar als ik dit van tevoren had geweten, dan had ik nooit een borstvergroting gedaan." Wow!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: MTV