Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Wat moeten MAFS-deelnemers eigenlijk zelf betalen?

RTL geeft antwoord op deze prangende vraag.

Married at First Sight is weer in volle gang. Het programma is wederom een groot succes, and we get that! We genieten volop van de zoektocht naar trouwjurken, de bruiloften en de huwelijksreizen van de kandidaten. Maar wat we ons stiekem wel altijd afvragen, is wie dit allemaal betaalt. Veronica Superguide had dezelfde vraag en ging op onderzoek uit.

MAFS

We kunnen het ons bijna niet voorstellen na al die seizoenen, maar mocht je Married at First Sight nog niet kennen, dan geven we graag een kleine recap. In het programma worden singles aan elkaar gekoppeld op basis van de wetenschap door experts. Vervolgens stappen ze gelijk in het huwelijksbootje, maar ze zien elkaar pas voor het eerst als ze voor het altaar staan. Nadat ze getrouwd zijn begint het pas echt, want dan gaan de stellen met elkaar op huwelijksreis om elkaar goed te leren kennen. Zijn ze écht een match made in heaven of zat de wetenschap ernaast?

Zelf betalen of niet?

Als je meedoet aan MAFS heb je een drukke agenda. Er moet een trouwjurk of -pak worden uitgezocht, er is een locatie nodig, er wordt een feest georganiseerd en de newly weds gaan natuurlijk op huwelijksreis. Hartstikke leuk allemaal, maar moeten de kandidaten dit eigenlijk zelf betalen of niet?

Een woordvoerder van RTL laat aan Veronica Superguide weten dat de productie nagenoeg alles betaalt voor de stellen. "Alle bij de productie horende kosten worden voor de deelnemers betaald", onthullen ze.

Uitzondering

De trouwlocatie, de jurk, het pak, het eten en drinken op de bruiloft en de huwelijksreis komen dus allemaal voor rekening van RTL. Toch is er één kleine uitzondering. "Alles wat je op vakantie koopt, is voor eigen rekening. Eigenlijk alles behalve de reis, het hotel en het eten", verklaart RTL. En dat lijkt ons ook niet meer dan logisch!

Bron: Veronica Superguide, RTL Boulevard | Beeld: Nander de Wijk