Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Soraya: 'Mijn vriend gaf me dieetpillen voor mijn verjaardag'

'Wat probeert hij hiermee te zeggen?'

De 22-jarige Soraya* is ontzettend gelukkig met haar vriend Jim (25). Onlangs was het haar verjaardag, en uiteraard had Jim een cadeautje voor haar. Maar toen ze die openmaakte, wist Soraya niet wat ze zag: in het pakje trof ze dieetpillen aan! Wat moet ze hier in vredesnaam van denken?

Bijzonder cadeau

"Ja, mijn vriend gaf me dus dieetpillen op mijn verjaardag", begint de vrouw haar verhaal op Reddit. "En even voor de duidelijkheid, ik heb het zelf nog nóóit gehad over dieetpillen, supplementen of wat dan ook."

Hoe Jim het in zijn hoofd haalde om haar de pillen als cadeau te geven, kan Soraya dan ook niet begrijpen. "Ik heb absoluut geen overgewicht of obesitas. Ik ben misschien niet model-skinny en heb geen mega platte buik, maar volgens mij heb ik gewoon een gemiddeld figuur."

Onzekerheid

Toen ze het cadeau kreeg deed Soraya alsof ze er heel blij mee was, want ze wilde liever ook niet kinderachtig of ondankbaar over wilde komen. Toch deed het haar stiekem pijn. Soraya: "Het maakt me oprecht niet zoveel uit als ik een cadeau krijg dat ik niet leuk vindt. Maar dit specifieke cadeau is gewoon vervelend, omdat ik er zo onzeker van word."

Culturele verschillen

Sinds haar verjaardag heeft ze veel lopen piekeren over het cadeau. Hoe had haar vriend in vredesnaam kunnen denken dat dit een goed idee was?

Ze heeft wel één mogelijke verklaring kunnen verzinnen: "Misschien is het wel een cultureel ding. Hij komt oorspronkelijk uit Korea, dus misschien dat het daar wel normaler is om iemand dieetspullen cadeau te doen." Maar dat neemt natuurlijk niet weg dat het voor Soraya vervelend overkomt. "In mijn cultuur is het nog altijd onbeleefd om dit soort dingen te geven. Het voelt gewoon alsof hij mij dik noemt."

Confrontatie

En nu is natuurlijk de vraag: wat moet ze hiermee? Zelf weet Soraya het even niet meer. "Moet ik eerlijk tegen hem zeggen hoe ik mij voel, of komt dat aanstellerig over?" Wat zou jij haar adviseren?

* De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam Comprehensive_Row738.

Bron: Reddit | Beeld: Adobe Stock