Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Merlijn Kamerling over Special Forces VIPS: 'Ik vond het echt doodeng'

'Toen ik die ton in moest dacht ik echt dat het klaar was'

Het vierde seizoen van Special Forces VIPS is eigenlijk pas net begonnen, maar er is geen tijd om rustig op gang te komen. De kandidaten krijgen het behóórlijk zwaar te verduren, en de bloedhitte in de Marokkaanse woestijn werkt daar niet echt aan mee. Merlijn Kamerling vertelt op Instagram over zijn heftige ervaringen tijdens het programma.

Koorts

Merlijn had niet bepaald een goede start van zijn Special Forces-avontuur. Zo onthult hij dat hij vlak van tevoren ziek werd. Enne, dat is natuurlijk wel de minst ideale manier om zo'n programma in te gaan. "In de bloedhete woestijn met maximaal 3 uur slaap en zoveel zware fysieke inspanning", schrijft Merlijn op Instagram. "Elke dag de maximale hoeveelheid paracetamol en ibuprofen hebben me er enigszins doorheen gesleept."

Proef met tonnen

Maar, al die pijnstillers kunnen uiteindelijk niet op tegen alle fysieke inspanning en het gebrek aan slaap. Terwijl Merlijn in de brandende hitte opgesloten zit in een ijzeren ton, komt hij wel héél dichtbij zijn breekpunt. "Toen ik die ton in moest dacht ik echt dat het klaar was. Het lijkt op beeld misschien niet zo, maar ik vond het doodeng", vertelt hij. "Opgesloten zitten in een kleine afgesloten ruimte zonder enig idee wanneer ik er weer uit mocht. Machteloos, uitgedroogd, fysiek gezien op m’n slapst in tijden en constant in gevecht met mezelf om niet in paniek te raken en op te geven."

Overwinning

Maar wonder boven wonder weet Merlijn door te zetten en de proef te doorstaan. En bovendien weet hij er achteraf ook nog een mooie les uit te halen! "Zo interessant om te zien hoe je met je gedachten bepaalde situaties kan beïnvloeden", reflecteert hij. "Geef aandacht aan hetgeen wat op dat moment belangrijk is om door te bijten en laat al het andere los, hoe moeilijk dat ook is. Zodra je dat door hebt heb je zoveel meer controle over je eigen gevoelens en gedachtes." Wauw, respect!

Hoe het hem en de rest van de deelnemers verder zal vergaan? Dat moeten we nog even afwachten. Aankomende zondag verschijnt weer een nieuwe aflevering van Special Forces VIPS op Videoland. En, als we Merlijn mogen geloven, gaat het er zeker niet makkelijker op worden: "Dag 3 is pas net begonnen en het word nog veel en veel zwaarder dan dit… wat denken jullie? Red ik het tot het eind?"

Bron: Instagram @merlijnkamerling | Beeld: Shotbysud