Wow: finalisten Special Forces VIPS waren na afloop lange tijd ziek

'Ik verloor tien kilo en mijn weerstand was compleet verdwenen'

We hebben volop genoten van het laatste seizoen van Special Forces VIPS, waarin een groep bekende én onbekende Nederlanders een loodzware training onderging. Slechts de allersterksten hielden het vol tot het einde. Maarre, wat blijkt? De finalisten waren na afloop van het programma nog een lange tijd ziek.

Special Forces VIPS

De makers wisten voor het derde seizoen van het populaire programma Special Forces VIPS wederom veertien moedige kandidaten te strikken. Dit seizoen deden er niet alleen BN’ers, maar ook onbekende Nederlanders mee. De kandidaten waren: Koen Pieter van DijkDanny BogersLotte van ZijlRaffaëla PatonFabrizio TzinaridisThijs van LeeuwenAnouk MaasDenzel HajemaLevi RigtersLiza BiermaMichael BoogerdAnnelies FortuinJorien ter Mors en Amin Lelieveld. Slechts twee van hen wisten uiteindelijk de eindstreep te behalen: Jorien ter Mors en Thijs van Leeuwen.

Klachten

In de nieuwste aflevering van Special Forces VIPS blikken de veertien rekruten samen met presentator Kaj Gorgels terug op het zware avontuur. Finalisten Thijs van Leeuwen en Jorien ter Mors blijken niet alleen een hoop trots aan hun prestatie over te hebben gehouden: ze hadden na afloop beiden last van allerlei kwaaltjes.

Nadat de twee door de rest van de rekruten met een groot applaus werden onthaald, zegt Thijs goede herinneringen te hebben aan het programma: “Het was verschrikkelijk zwaar, maar iets om nooit meer te vergeten.” Wel blijkt dat hij bijzonder veel klachten heeft overgehouden aan de week in Bulgarije. Thijs heeft zelfs een lange tijd nodig gehad om bij te komen van de training: “Het eerste wat ik thuis deed was een lange, warme douche nemen. Daarna ben ik op de bank gaan liggen, waar ik een week lang bijna niet vanaf ben gekomen.” Daarna is hij erg ziek geworden: ”Ik verloor tien kilo en mijn weerstand was compleet verdwenen”, vertelt hij aan zijn medekandidaten.

Nooit weer

Ook Jorien heeft na haar deelname de nodige problemen ondervonden. Ze vertelt: “Eerst ging het goed, ik begon vooral heel veel te eten. Ik at denk ik voor een maand in de eerste paar dagen thuis. Hierna werd ik heel erg ziek en kreeg ik weer enorme last van mijn longen. Wekenlang was ik op en af ziek.” De schaatsster vertelt diezelfde longproblemen ook te hebben gehad tijdens haar deelname aan het programma. Toch was dat voor haar geen reden om op te geven. Maar dat het zwaar is geweest, is een ding dat zeker is. Ze biecht zelfs op: ”Dit was één keer, maar ook gelijk de laatste. Dat fysieke ga ik niet nog een keer zo extreem opzoeken.”

Bron: Videoland, Special Forces VIPS | Beeld: Shotbysud

Laatste nieuws