Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Jaimie Vaes en zoontje Lío weer terug naar Nederland: 'Een stimulans'

'Voor nu heb ik een eerste stap gezet, waarbij de eerste behoefte is voor Lío en daarna zien we wel verder'

Hoewel Jaimie Vaes normaal heerlijk vertoefd op het zonnige Ibiza samen met haar zoontje Lío, is ze wel een beetje van gedachten verandert wat betreft hun woonsituatie. Zo wil ze samen met haar vierjarige koter wat meer tijd gaan doorbrengen in Nederland, zo vertelt ze in gesprek met RTL Boulevard.

Terug naar Nederland

Voor Jorik Scholten a.k.a. Lil Kleine en tevens de papa van Lío, is het een grote droom dat zijn zoontje weer terugkomt naar Nederland. Enne, daar lijkt nu ook werkelijk verandering in te gaan komen. Zo vertelt Jaimie in gesprek met RTL Boulevard dat ze in Nederland een goede school heeft gevonden voor Lío, wie volgens haar kampt met autisme.

"Ik heb lange tijd geroepen: 'Nee, we blijven op Ibiza'. Maar als iets op een gegeven moment niet kan, dan ga je voor het belang van je kind schakelen", aldus Jaimie. Ze vertelt dat ze inmiddels 'een goede stichting' heeft gevonden, wat betekent dat moeder en zoon voor onbepaalde tijd terugkeren naar Nederland.

Naar school op Ibiza

"Het is nog steeds mijn doel en mijn wens voor mijn kleine gezinnetje om uiteindelijk ons leven verder op te pakken op Ibiza. Het is een stimulans: even Lío een duwtje in de goede richting even met de focus op taal en communicatie." Maar of Lío daarna naar school gaat op Ibiza, is nog niet zeker. "Ibiza zal altijd ons thuis blijven. Voor nu heb ik een eerste stap gezet, waarbij de eerste behoefte is voor Lío en daarna zien we wel verder."

Autisme

In december vorig jaar onthulde Jaimie dat ze erachter zijn gekomen dat Lío een vorm van autisme heeft. "Het is nog niet exact duidelijk wat hij heeft, maar hij tikt veel boxjes van autisme af, en hoe eerder we erbij zijn, hoe meer baat hij daar later bij heeft", aldus Jaimie. "We hebben een aantal tools meegekregen uit de training en gaan nu zien of Lío bepaalde stapjes kan maken. Ik vind het jammer dat er in onze samenleving nog steeds zo’n taboe op autisme ligt. En dat mensen het snel bagatelliseren van: “Ja, maar mijn kind sprak ook pas laat.” Of: “Mijn kind deed dat ook nog niet op die leeftijd.” Ik wil niet wegkijken, want dan kan Lío er later veel problemen mee krijgen.”

Bron: RTL Nieuws, Grazia archief | Beeld: NL Beeld