Jaimie Vaes besluit detox-periode in te lassen: ‘Even geen alcohol’

'Als je niet drinkt, word je bijna van tafel weggekeken. ''Kom op, één glaasje'', zeggen ze dan.'

Jaimie Vaes (33) is ondernemer, stylist, influencer en presentatrice. Ze heeft bijna 400.000 volgers op haar Instagram. Jaimie woont op Ibiza, samen met haar zoontje Lío (4). In haar nieuwste column vertelt Jaimie hoe ze de balans probeert te vinden tussen gezond leven en al het feestgedruis op party-eiland Ibiza.

Gefocust

”Mensen vragen me regelmatig hoe ik de balans vind tussen gezond leven en alle feestjes op Ibiza. Ik heb daar niet echt een balans in, het is meer dat ik periodes heb dat ik gewoon even helemaal niet drink, meer beweeg en beter voor mezelf probeer te zorgen. Reflecterend op het afgelopen jaar vond ik de periode dat ik helemaal geen alcohol dronk en heel gezond leefde heel fijn. Ik had toen een mega goal, ik zou in Playboy komen, dus ik ging er helemaal voor. En ik merkte dat het zoveel deed met mijn mentale gesteldheid. Ik was veel alerter, voelde me fitter en stond heel relaxed en gefocust in het leven.”

Ibiza

”Mijn sociale kring hier op Ibiza is groot en de druk om te drinken daarmee ook. Als je bij het ontbijt een mimosa bestelt, kijkt niemand daarvan op, en er is altijd wel een etentje of een feestje. Voor sommigen is alcohol daarbij een must; als je niet drinkt, word je bijna van tafel weggekeken. ‘Kom op, één glaasje’, zeggen ze dan. Dan is het gezellig en drink je er nog eentje. En voordat je het weet sta je weer op een feestje. Daarom heb ik me voor nu voorgenomen om weer even een detox-periode in te gaan. Even geen alcohol, oftewel dry january. Het wordt nog een uitdaging, want ik sta op het punt om naar Dubai te vertrekken voor vakantie. Maar ik denk dat het goed is om weer wat meer naar buiten te gaan, lekker te bewegen, veel slaap te pakken, op mijn vitamientjes te letten en veel water te drinken. Eigenlijk het standaard riedeltje, maar het dan ook écht een keertje toepassen.”

Bewuster worden

”Mensen zien Ibiza vaak als een party- eiland, maar vergeten dat het een eiland van uitersten is, dus je kunt hier ook heel goed die andere kant op. Er zijn zoveel dingen te doen die te maken hebben met je gezondheid: allerlei soorten sportscholen, het wandelgebied is prachtig, er zijn heel veel padelclubs bijgekomen – ik ben daar zelf laatst ook mee begonnen. Ik denk dat het goed is om wat bewuster te gaan leven na die feestdagen met veel feestjes, drank en ongezond eten. Weer even naar mijn lichaam te luisteren – want ik word ook ouder – en mijn geest te voeden met gezondheid. En dus ook wat vaker ‘nee’ zeggen tegen een sociale gathering.”

Balans

”Het is echt niet mijn plan om nooit meer te drinken. Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik niet van een drankje houd. Ik vind het gezellig en kan een goed glas wijn echt waarderen als ik een avond op stap ga. Daarnaast ben ik een sociaal iemand die van mensen en gezelligheid houdt. Maar het een hoeft het ander niet uit te sluiten. Alles draait gewoon om een beetje balans!”

Fotografie: Ruud Janssen 

Laatste nieuws