Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Ah oh: wat als je vriendinnen je partner niet leuk vinden?

Er is nog hoop.

Hoewel jij uiteindelijk door het leven moet met een potentiële lover, vinden we (to be honest) de mening van onze besties ook erg belangrijk. Wat als je vriendin(en) jouw partner helemaal niets vinden?

1. Zoek uit waar het vandaan komt

Als het goed is, hebben je beste vrienden het beste met je voor. Het kan dus goed zijn dat de bezorgdheid uit een oprechte en eerlijke bron komt. Toch is het verstandig om uit te zoeken waar dit gevoel vandaan komt.

Iedereen heeft natuurlijk een andere taste in men. Gelukkig maar! Wellicht zou jouw bestie zelf nóóit voor deze partner hebben gekozen, en projecteert ze haar eigen mening op jou. Of misschien is er wel echt iets voorgevallen waardoor zij zich niet comfy voelt. Geef haar daarom de ruimte om het uit te leggen, maar ga altijd bij jezelf te rade of je het eens bent met haar argumenten.

2. Reageer rustig maar duidelijk

Wat de aanleiding voor deze situatie ook is, je wilt de vriendschap er natuurlijk niet door verliezen. Probeer daarom je hoofd koel te houden, en het probleem kalm aan te kaarten. Wees wel duidelijk: spreek uit dat dit is wat jou gelukkig maakt, en dat je het fijn zou vinden als je vriendinnen hem een kans blijven geven.

3. Geef het tijd

Mensen veranderen, en meningen ook. Hoe langer je vriendinnen en je vriend elkaar kennen, hoe meer ze zich waarschijnlijk ook op hun gemak gaan voelen. Geef het daarom niet zomaar op na een eerste ontmoeting, maar wacht geduldig af of er verandering in komt.

4. Laat het los

Uiteindelijk kun je er niet voor zorgen dat twee of meer mensen elkaar aardig vinden. Natuurlijk wil je het liefst dat iedereen door één deur kan, maar soms zijn mensen gewoon te verschillend.

Ben jij er helemaal van overtuigd dat dit de partner is met wie jij de rest van je leven wilt spenderen? Dan zal je bestie dit ook moeten accepteren. Dat betekent niet dat zij en je partner beste vriendjes hoeven te worden, maar ze moet op zijn minst respect hebben voor jouw keuze. Simple as that!

Bron: Dingen voor Vrouwen, Marie Claire | Beeld: Emily in Paris