Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Aha: deze persoon konden de Echte Meisjes in de Jungle bellen bij noodgevallen

De vraag was alleen of 'ie ook echt kwam opdagen...

Er staan inmiddels vier afleveringen online van Echte Meisjes in de Jungle en intussen hebben ook verschillende deelneemsters het programma al moeten verlaten. Lesley en Imen waren de twee eerste afvallers en zijn daarom te gast in de YouTube-serie van RUMAG 'Jungle Talk'. Hierin doen ze onder andere een boekje over wie ze konden bellen in geval van nood, al was het maar de vraag of deze persoon écht kwam opdagen...

Bang

Als host Yaël aan Imen vraagt hoe ze de Surinaamse jungle heeft ervaren, antwoordt zij: "Nou, in eerste instantie ging ik wel echt over m'n grens. Want ik dacht ja: ik ben echt bang voor insecten, muizen, noem het maar op", begint de ex-Love Island deelneemster haar verhaal. "Ik was vroeger al bang als ik een steen aan de kant moest zetten en dat daar dan allemaal mieren en beesten onder vandaan kwamen."

Om deze reden vroeg ze zich, voorafgaand aan haar deelname, dan ook wel af hoe ze het ging overleven in de jungle. Gelukkig is het haar allemaal meegevallen. "Eigenlijk maak je jezelf gekker dan dat het allemaal is", concludeert Imen. Helaas werd ze al snel weggestemd door haar teamgenoten. "De tweede dag begon ik erin te komen, en toen mocht ik oprotten", zegt ze lachend.

Slapen

Het slapen in hangmatten vond Imen daarentegen wel een vreselijke ervaring. "Want je hoort natuurlijk allemaal geluiden om je heen. (...) Je wist niet of het een slang wat, je wist niet of het een aap was", aldus Imen. Als ze vervolgens de vraag krijgt of de Echte Meisjes van te voren een training krijgen om te overleven in de jungle, lacht ze: "Nee, natuurlijk niet!"

Boswachter

Hoewel de dames dus niet getraind worden tot echte jungle-krijgers, is er wel een 'boswachter' in de buurt die ze kunnen bellen in geval van nood. "Dus als er iets is, kun je hem altijd bellen of roepen. (...) Die man die was echt nergens bang voor", vertelt Imen. Ook in de nacht staat de boswachter tot de meisjes' dienst, alhoewel: hij kwam alleen als hij écht de ernst van de situatie inzag...

Zo deelt Lesley: "Die man kwam echt alleen bij nood, want op een gegeven moment hadden jij (Imen) en Jacomien een paniekaanval. En toen gingen jullie echt door de walkie talkie van: 'We zijn echt heel bang. (...) Kan er iemand komen?'." De boswachter bleek hier echter niet van gediend en reageerde met: "Jullie mogen me alleen contacten in noodgevallen. Ik wil ook slapen." Lekker is dat!

Bron: RUMAGTV | Beeld: Jasper Suyk/Rob Jacobs