Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Even voorstellen: dit zijn de deelnemers van het vierde seizoen van Big Brother

Deze vijf Nederlanders en drie Vlamingen doen een gooi naar de royale geldprijs.

24/7 vast worden gelegd door 128 camera's en heel Nederland en België die naar je kijken (en een mening over je hebben); de meeste mensen moeten er niet aan denken. Alhoewel: die geldprijs die je ontvangt wanneer je de eindstreep behaalt, is wel héél aanlokkelijk. Vanaf volgende week start alweer het vierde seizoen van Big Brother, en we stellen je graag voor aan de toekomstige bewoners van het Big Brother-huis!

25e jubileumjaar

In een gloednieuw seizoen van Big Brother is het aan vijf Nederlanders en drie Vlamingen de beurt om de regels van Big Brother te trotseren en de grenzen van het programma op te zoeken. En dit vierde seizoen, is niet zomaar een seizoen. Het is namelijk alweer 25 jaar geleden dat de eerste bewoners het Big Brother-huis opschudden door hun komst. In de tussentijd is het programma natuurlijk een tijdje van de buis geweest, maar inmiddels is het helemaal terug. De bewoners staan te popelen om het huis te betreden en hebben allemaal hetzelfde doen: naar huis gaan met die flinke geldprijs.

Deelnemers

De deelnemers van het vierde seizoen zijn zojuist bekend gemaakt en dit zijn ze, de eerste bewoners van Big Brother 2024:

Basiri - 23 jaar

Basiri is 23 jaar oud, komt uit het Belgische Drongen en vindt vooral het mentale spelletje van Big Brother interessant. Hij beschrijft zichzelf als iemand met een winnaarsmentaliteit die op zoek is naar avontuur. Uitdagingen gaat hij zeker niet uit de weg, ook niet in zijn dagelijks leven. Hij gooide het roer om, paste zijn eet- en leefpatroon aan en viel hierdoor maar liefst 40 kilo af. Basiri houdt ervan om zijn grenzen te verleggen en heeft naar eigen zeggen de mentality van een 'hyena'.

Beeld: Tom Cornelissen & Rob Jacobs

Alice - 19 jaar

Alice is 19 lentes jong en komt uit Groningen. De stoere fit-girl heeft een flink aantal volgers op social media en weet, ondanks haar jonge leeftijd, precies wat ze wil. Alice is superloyaal en hecht veel waarde aan eerlijkheid, een confrontatie zal ze dus niet snel uit de weg gaan. In het dagelijks leven staat ze elke dag in de sportschool en deze mentaliteit neemt ze mee het huis in om haar doel te bereiken: Het winnen van Big Brother 2024.

Beeld: Tom Cornelissen & Rob Jacobs

Tyron - 26 jaar

Tyron komt uit Heerhugowaard en is 26 jaar oud. Hij houdt niet van 'sneaky acties' en is naar eigen zeggen superloyaal. Ondanks het feit dat hij superfanatiek is, zullen we achterbakse spelletjes of manipulatief gedrag bij Tyron niet zo snel zien. Hij lijkt misschien een hele stoere gast, maar van binnen is hij juist heel zachtaardig en emotioneel. Zijn goeie looks leveren hem zo nu en dan een modellenklus en de nodige DM’s op. Dit laatste komt goed uit, want hij is van nature geen onwijze flirt.

Beeld: Tom Cornelissen & Rob Jacobs

Ronahi - 27 jaar

De Vlaamse Ronahi is 27 jaar oud en komt uit Zonhoven. Ze bruist van energie en kan niet wachten om te starten met deze nieuwe uitdaging. Ze zegt wat ze denkt en gaat een conflict niet uit de weg. Als persoon is ze positief ingesteld en door vele uitdagingen in het leven is ze ook wel hard geworden. In het huis gaat ze zeker aanwezig zijn en komt ze niet alleen voor plezier. Haar doel: gaan voor de overwinning. Ronahi is getrouwd en voor haar komt familie altijd op de eerste plaats.

Beeld: Tom Cornelissen & Rob Jacobs

Ashley - 32 jaar

De vrolijke, 32-jarige Ashley komt uit Schagen en heeft maar één doel voor ogen: Big Brother winnen er met het prijzengeld vandoor gaan. Ze verwacht dan ook geen moeite te hebben met het manipuleren en nomineren van haar toekomstige medebewoners. Wel denkt ze dat het wonen in een huis vol andere mensen, haar in het begin nog zwaar gaat vallen aangezien ze in het normale leven liever op zichzelf is en snel overprikkeld kan raken. Ze vindt haar uiterlijk erg belangrijk en wat dat betreft maakt het haar weinig uit wat anderen hiervan vinden.

Beeld: Tom Cornelissen & Rob Jacobs

Sonja - 26 jaar

Sonja is 26 jaar oud en woont in Antwerpen. Ze is manager van een horecazaak en daarnaast werkt ze parttime als leerkracht op een basisschool. Ze wil graag meedoen om zichzelf beter te leren kennen en om te ontdekken hoe haar persoonlijkheid zich ontwikkelt in een groep vreemde mensen. Sonja zegt waar het op staat en weet precies hoe ze het spel gaat aanpakken. Het is een huishoudelijk type: ze kookt graag en zorgt met liefde voor de mensen om wie ze geeft.

Beeld: Tom Cornelissen & Rob Jacobs

Lenie - 52 jaar

Lenie is met zijn 52 jaar (voorlopig) de oudste bewoner van het Big Brother-huis. Hij woont in Arnhem en is geboren en getogen op het kamp. Lenie zou nooit van zijn leven in een normaal huis willen wonen, behalve in het Big Brother-huis. De markante zanger houdt enorm van mensen entertainen en haalt graag een lolletje uit. Hij zal er alles aan doen om de goede harmonie is het huis te bewaren, maar vergis je niet: hij is tegelijkertijd bloedfanatiek.

Beeld: Tom Cornelissen & Rob Jacobs

Dilano - 25 jaar

Dilano is 25 jaar oud en komt uit Eindhoven. Sporten is voor hem een tweede natuur en hiervoor staat de wekker dan ook elke dag om 5.00 uur. Zijn sterke winnaarsmentaliteit kan hem nog wel eens ver gaan brengen. Dilano is van plan om de medebewoners te charmeren met zijn looks en praatjes. Vertel hem vooral niet dat hij iets niet kan, want dan zal hij er juist keihard voor gaan!

Beeld: Tom Cornelissen & Rob Jacobs

Big Brother is vanaf maandag 15 januari elke werkdag om 20.30 uur te zien bij RTL 5. De liveshow is elke zaterdag om 20.00 uur te zien bij RTL 5. Daarnaast zijn de bewoners 24/7 te volgen via twee livestreams op Videoland. Wij kunnen niet wachten!

Beeld: Tom Cornelissen & Rob Jacobs