Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Marly: 'Ik vond een vergrendeld fotomapje op mijn vriend zijn telefoon'

'Wat ik daar aantrof, had ik liever nooit gezien.'

Marly* (33) heeft ruim twee jaar een lange afstandsrelatie met haar vriend Ben (40). Voordat ze iets kregen waren ze twaalf jaar lang goed bevriend, dus ze kennen elkaar door en door. Om de zoveel maanden vliegt één van beide naar de ander toe en ze spreken elkaar dagelijks via de telefoon. Kerst vierden ze dit jaar samen, maar dit pakte iets minder gezellig uit dan Marly had gehoopt. Op het platform Reddit vraagt ze om advies.

Vergrendeld fotomapje

"Ik bezocht Ben met Kerstmis en in eerste instantie was alles koek en ei", begint Marly haar verhaal. Op een gegeven moment liet haar vriend zijn telefoon even onbeheerd achter en ze kon het niet laten om er een kijkje in te nemen. "Ik weet dat het fout is en dat ik hem zou moeten vertrouwen, maar er zijn eerder dingen gebeurd waardoor mijn vertrouwen een deuk heeft opgelopen", verklaart Marly haar keuze. "Ik vond een vergrendelde fotomap waarvoor ik een viercijferige code nodig had. Na een aantal pogingen had ik beet, maar wat ik daar aantrof had ik liever nooit gezien."

Ex

In de map kwam ze verschillende naaktfoto's en -video's tegen van de ex van haar vriend. "In eerste instantie dacht ik dat dit een oude map was die hij vergeten was te verwijderen. Maar het viel me op dat deze bestanden lager in de lijst met geopende foto's en video's stonden dan de beelden die hij mij slechts een paar dagen geleden had gestuurd", aldus Marly. Dit zou dus betekenen dat Ben het beeldmateriaal recentelijk nog heeft bekeken, tijdens zijn relatie met Marly. "Ik begrijp niet waarom hij hier behoefte aan heeft, want het is niet alsof ik hem nooit een ondeugende foto stuur", stelt ze. Marly ervaart haar vondst als extra pijnlijk, omdat haar vriend eerder de mist in is gegaan door contact te zoeken met zijn ex.

Confrontatie

"Ik confronteerde Ben met het materiaal dat ik gevonden had, maar hij ontkende dat hij er tijdens onze relatie naar had gekeken", vervolgt Marly haar verhaal. Hoewel Marly er vrijwel zeker van is dat hij tegen haar liegt, besluit ze zich erbij neer te leggen en hem te vragen om de hele map te verwijderen. "Hier ging hij mee akkoord, maar een paar dagen later zag ik dat de map nog steeds op zijn telefoon stond. Ik heb 'm toen zelf maar verwijdert en heb hem er nooit meer over gehoord."

Onzeker

Ondanks dat haar vriend niet meer naar de beelden van zijn ex kan kijken, heeft Marly's eigenwaarde een behoorlijke klap gekregen. "Ik heb het gevoel dat alles wat ik hem ooit heb gestuurd, of alles wat ik ben niet goed genoeg is voor hem", vertelt ze. Voor Ben lijkt de situatie hiermee afgedaan en hij doet alsof er niks aan de hand is. "Stel ik me aan, of moet ik er nog eens een stevig gesprek met hem over voeren?" Wat zouden jullie Marly adviseren?

* De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam ThrowRA282611.

Bron: Reddit | Beeld: Adobe Stock