Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Marie: 'De vriendin van mijn ex-vriend beweert dat ik problemen in hun relatie veroorzaak'

'Ze zegt dat ik een onruststoker ben, terwijl hij en ik niet eens close zijn'

Marie* (30) had toen ze zestien jaar was een relatie met een van haar toenmalige vrienden, Ryan (31), die toentertijd zeventien jaar was. De twee hadden een jaar een relatie, maar zette er daarna een punt achter. Nu, heel wat jaren later, zijn ze geen vrienden meer, maar als ze elkaar zien doen ze wel altijd vriendelijk. Echter, nu Ryan een nieuwe relatie heeft, krijgt Marie via een Instagram-bericht te horen dat zij de schuld krijgt voor de problemen in hun relatie. Op Reddit doet ze daarom haar verhaal.

Ex-vriend

"Oké, allereerst heb ik het gevoel dat dit totaal gestoord is", begint Marie haar verhaal. "Toen ik zestien was, ontmoette ik mijn eerste echte vriendje, Ryan. Hij was toen zeventien. We waren uiteindelijk een jaar samen, maar besloten er toen een punt achter te zetten." Nu er heel wat jaren voorbij zijn gegaan, legt Marie uit dat ze inmiddels geen vrienden meer is met Ryan. "Maar we zijn gewoon nog vriendelijk tegen elkaar", voegt ze daaraan toe. "Als we met elkaar praten is dat meestal via social media. Dan feliciteren we elkaar met onze verjaardagen, of wensen we elkaar een gelukkig nieuwjaar. We volgen elkaar op Instagram en liken af en toe wat foto's van elkaar. Dat is alles. Meer ook niet."

Berichtje

"Maar goed, een paar dagen geleden kreeg ik dus ook een berichtje van Ryan, waarop hij mij een gelukkig nieuwjaar wenste. Ik antwoordde terug dat ik hem ook een gelukkig nieuwjaar wenste." De volgende ochtend werd Marie wakker met een voldaan gevoel. Ze had een gezellige nacht gehad met haar vriendinnen, en ze was Ryan alweer helemaal vergeten. Tot ze ineens op haar Instagram keek.

"Ik zag dat ik een berichtje had van een vrouw die ik niet kende", legt Marie uit. "Ze schreef: 'Hey, ik weet dat je mij niet kent, maar ik ben de vriendin van Ryan. We zijn al een tijdje samen en we zijn heel serieus met en over elkaar. Ik zie dat je hem berichten stuurt en zijn foto's leuk vindt. Ik zou het op prijs stellen als je daarmee stopt. We gaan trouwen en dit soort interacties zijn niet gepast. Ik hoop dat je begrijpt dat jezelf in onze relatie mengen, onrust veroorzaakt. Ik kan die stress niet aan, dus ik vraag je vriendelijk om hiermee te stoppen'."

Boos

Marie was met stomheid geslagen. "Ik begon eigenlijk gewoon hardop te lachen. Maar ik werd tegelijkertijd ook boos. Ik bekeek haar profiel, en zag dat ze 23 was. Ik was een beetje verrast door het leeftijdsverschil, maar goed. Ze heeft veel foto's van hen samen, dus het is echt officieel. Ik weet alleen niet zo goed wat ik hiermee moet doen. Ik heb het gevoel dat dit meisje zich van alles inbeeldt. Ze beweert namelijk dat ik een onruststoker ben, terwijl Ryan en ik niet eens close zijn. Ik wist niet eens dat hij een relatie had."

Marie gaat verder en ze vertelt dat ze het berichtje ook aan haar verloofde heeft laten zien. "Hij adviseerde me om ze allebei te blokkeren en verder niet betrokken te zijn bij deze drama. Maar toen ik het aan mijn beste vriendin liet zien, zei zij juist dat ik een screenshot moest maken en naar Ryan moest sturen. Ik weet nu niet meer wat ik moet doen. Ik ben absoluut niet van plan om op haar te antwoorden, maar moet ik het Ryan laten weten?" Wat zou jij Marie adivseren?

*Alle namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam meepmeepbee.

Bron: Reddit | Beeld: Adobe Stock