Selena Gomez wil stoppen met zingen: ‘Denk niet dat ik de beste zangeres ben’

'Ik geef de voorkeur aan acteren'

Al sinds haar tienerjaren staat Selena Gomez in de schijnwerpers. Onlangs heeft de getalenteerde actrice en zangeres echter verteld dat haar hart niet in de muziekindustrie ligt, maar dat ze in plaats daarvan liever het acteren weer oppakt. Haar toekomstvisie? Die bespreekt ze samen met hosts Jason Bateman, Sean Hayes en Will Arnett in de podcast SmartLess.

Hoe het begon

In de podcast legt de voormalig tienerster uit dat ze begon met zingen nadat ze het themalied had ingezongen voor de Disney Channel-show Wizards of Waverly Place. Want als Disney je een aanbod doet om een album met je op te nemen, kun je dit natuurlijk met geen mogelijkheid afslaan. Maar stiekem heeft ze helemaal nooit de ambitie gehad om zangeres te worden en vindt ze zichzelf niet eens erg goed. “Ik denk niet dat ik de beste zangeres ben, maar ik weet wel hoe ik verhalen moet vertellen”, deelt ze mee.

Stoppen met muziek

In 2021 speelde de celebrity al met het idee om de muziek voorgoed achter zich te laten. Nu, drie jaar later, denkt ze daar niet anders over. Toen ze aan het begin van haar zangcarrière stond, had ze veel plezier in het maken van muziek en alles wat daarbij kwam kijken. “Ik deed tegelijkertijd mijn tv-show Wizards of Waverly Place, en ik vond het gewoon echt leuk, dus ik ging gewoon door”, aldus Gomez. Destijds ervaarde ze het als prettig om zich met veel verschillende dingen bezig te houden. “Maar hoe ouder ik word, hoe meer ik denk, ik zou graag iets willen vinden om me volledig op te vestigen.”

Dat komt voor een groot deel door de enorme werkdruk die komt kijken bij het uitvoeren van zoveel verschillende dingen en het zijn van een ‘popster’. “Die druk zorgde ervoor dat ik uiteindelijk in een psychiatrisch instituut terecht kwam en één van mijn tours moest annuleren”, aldus de beauty.

Nog één album

Maar niet getreurd, liefhebbers van Gomez’ muziek! In de podcast onthult ze onder meer dat ze nog minimaal één nieuw album uitbrengt. Maar, mocht ze voor de keuze tussen muziek en acteren komen te staan, dan zou ze diep in haar hart de voorkeur geven aan acteren. Toen de presentatoren opmerkten dat ze niet hoefde te kiezen en ook beide kon doen, antwoordde ze: “Je hebt gelijk, maar ik wil even rust nemen omdat ik moe ben.”

Bron: Marie Claire, ELLE | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws