Sara werd gebeten door een spin in Australië: ‘Ik lag vier dagen op de IC’

'Het gif had zich als een razende door mijn lichaam verspreid'

We zijn allemaal druk aan het aftellen voor het nieuwe jaar, maar voor sommige mensen kan 2024 niet snel genoeg komen. Voor Sara zou de reis naar haar zus in Australië onvergetelijk moeten worden. De vakantie werd echter op een heel andere manier onvergetelijk, omdat ze door een spin gebeten werd en op de IC belandde.

Op naar Australië

“In september vloog ik naar mijn zus in Australië toe. Ze woont al vier jaar in Queensland en we hadden elkaar ruim anderhalf jaar niet gezien”, begint Sara haar verhaal in Grazia. “Dolgelukkig vlogen we elkaar in de armen op het vliegveld en reden we naar haar appartementje toe. Die avond kletsten we bij en proosten we met bubbels”, blikt ze terug. Helaas ging het daarna helemaal mis. “Ik sliep op een luchtbed in de huiskamer. Het was alleen zo warm dat ik een raampje opendeed zodat het wat kon tochten. Had ik dat maar niet gedaan.”

Immens scherpe pijn

“Halverwege de nacht schrok ik wakker door een immens scherpe pijn op mijn borst”, gaat sara verder. “Ik had geen idee wat er aan de hand was, maar gilde het uit.” Haar zus stond dan ook binnen een paar tellen bij haar. “Ze keek en zag direct een vuurrode plek. Het bleek dat ik gebeten was door een spin”, vertelt ze. “Vanaf dat moment ging alles snel. De pijn werd steeds intenser, ik begon te zweten en ik voelde dat ik wegzakte terwijl ik mijn zus de hulpdiensten hoorde bellen. Met de ambulance werd ik meegenomen en in het ziekenhuis kreeg ik direct tegengif toegediend.” Dat werkte gelukkig vrij snel waardoor Sara weer bijkwam. “Maar ik was nog altijd intens ziek want het gif had zich als een razende door mijn lichaam verspreid.”

Totaal uitgeput

“Vier dagen lag ik op de IC en daarna een dikke week op een andere afdeling”, vertelt Sara. “Totaal uitgeput en als een schim van mezelf verliet ik na twee weken het ziekenhuis waarna ik bij mijn zus nog twee weken op de bank heb gelegen terwijl zij me verzorgde.” Daarna was het alweer tijd voor haar vlucht terug naar huis. “Ik kon niet wachten om terug naar Nederland te gaan, al vond ik het ook heel moeilijk om afscheid te nemen van mijn zus. Door dit bizarre voorval is onze band nog sterker geworden. Ik ben haar zo dankbaar dat ze zo snel handelde. Het had weleens heel anders kunnen aflopen.”

Meer verhalen lezen van vrouwen die klaar zijn met 2023? Je leest ’t in onze Real Life Special in de nieuwste Grazia. Nu in de winkel! 

Tekst: Renée Brouwer | Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws