Aha! Met dit trucje krijg je weer bubbels in je dode champagne

In een handomdraai wek je je flesje bubbels weer tot leven.

Een flesje poppen tijdens New Years Eve is voor velen een traditie wanneer de klok twaalf uur slaat. Opende jij jouw fles champagne al eerder en bevat-ie geen bubbels meer? Met een simpel trucje maak je het bubbeldrankje weer bruisend!

Ingrediënt

Bevat jouw champagne geen bubbels meer? Met een klein beetje geluk hoef je dan alleen maar je keukenkast in te duiken en tref je daar je redder in nood aan: een rozijn. Een gedroogde druif is namelijk het enige wat je nodig hebt om je champagne of een andere mousserende drank tot leven te wekken.

Je hoeft de rozijn alleen maar in de fles te laten vallen en het enkele minuten z’n werk laten doen. Daarna bubbelt je champagne weer als vanouds – of in ieder geval meer dan-ie daarvoor deed. Hoe dat kan? Heel simpel. Het overgebleven koolstofdioxide klampt zich aan deze ribbels van de druif vast en er ontstaan weer bubbels wanneer dit vervolgens weer loslaat. De rozijn voegt dus geen extra koolzuur toe, maar stimuleert de stof om weer te bruisen.

Knallend het nieuwe jaar in

Enige voorzichtigheid is overigens wel geboden. Let erop dat je een fles bubbels met een rozijn erin nooit afsluit met een kurk of dop. Door de hoeveelheid koolzuur kan de druk namelijk flink opbouwen, waardoor je fles uit elkaar kan knallen. En dat is niet helemaal wat we bedoelen met een knallend nieuwjaar…

Bron: Kookfans | Beeld: Gossip Girl

Laatste nieuws