Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Hierom is het goed voor je om naar kerstmuziek te luisteren

Kerstmuziek blijkt zelfs goed voor je gezondheid te zijn.

Wij zijn dól op kerstmuziek en kunnen er dan ook geen genoeg van krijgen tijdens de feestmaand. Toch is niet iedereen fan van Christmas songs, en dat is jammer. Want wat is nu het geval? Kerstmuziek blijkt enorm goed te zijn voor je gezondheid. Say no more, wij zetten meteen weer een kerst-playlist aan!

Nostalgische gevoel

It's the most wonderful time of the year! Sorry not sorry, maar grote kans dat je het liedje nu de hele dag in je hoofd hebt zitten. We worden tijdens de feestmaanden platgegooid met kerstliedjes. De een vind het geweldig, terwijl de ander kerstmuziek echt verschrikkelijk vindt. Op de redactie van Grazia vallen we overduidelijk in de eerste categorie!

Skyradio is dan ook onze all time favorite tijdens de feestmaanden. Met The Christmas Station verblijdt de zender menig Nederlander met heerlijke kerst jingles, en dat is natuurlijk waar we van houden. Maar waarom houden we eigenlijk zo van kerstliedjes? Het heeft met name te maken met het warme, nostalgische gevoel dat het ons geeft.

Gezellige tijd

Heb jij nou alleen maar positieve gevoelens als je denkt aan kerst, dan is de kans groot dat je ook een grote glimlach op je gezicht krijgt als je kerstmuziek hoort. Mensen die deze gevoelens hebben, denken hoogstwaarschijnlijk aan die gezellige tijd waar je met je vader de kerstboom optuigt, of dat je met je hele familie aan het kerstdiner zit. The good memories!

Positief en vrolijk

Natuurlijk zijn de welbekende kerstliedjes al jarenlang mega populair, waardoor we het wel mee móéten zingen als we ze voorbij horen komen. Dat komt vooral omdat kerstmuziek zelf ook vaak positief en vrolijk is. Maar dat is nog niet alles: uit een onderzoek blijkt namelijk dat kerstmuziek zorgt voor een heleboel positieve en vrolijke gevoelens. Natuurlijk versterkt muziek je gevoel alleen maar meer als je zelf al dol bent op de feestdagen, waardoor jij tijdens de kerstdagen een bom vol geluk bent!

Bron: Vriendin, Grazia archief | Beeld: Adobe Stock