Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Anne Vedder over zwangerschap geheimhouden: 'Vond ik zo moeilijk'

'Ik ben zo dankbaar dat ik het tegen iedereen kan zeggen'

Anne Vedder en Stephan Leicher deelden een paar dagen geleden het prachtige nieuws dat ze een kindje krijgen. In de nieuwste Grazia vertelt Anne voor het eerst openhartig over haar zwangerschap die ze lang geheimhield. Op de rode loper van Grazia x Steve Maddens Italian Extravaganza dinner vertelt Anne hoe het was om haar zwangerschap geheim te houden.

Zwangerschap niet delen

Anne gaat bijna het derde trimester van haar zwangerschap in, en weet dus al een tijdje dat ze in verwachting is. Toch besloot ze het nieuws van haar zwangerschap niet meteen te delen. "Ik had eerst zelf tijd nodig om aan het idee te wennen", vertelt ze in de nieuwste Grazia. "Dat wilde ik samen met Steef, met onze families en een paar close vrienden doen."

"Ook al was het dus een bewuste keuze om het nog even voor onszelf te houden, toch vond ik het best lastig dat ik tijd nodig had om mijn zwangerschap te omarmen, en niet ‘zoals iedereen op Instagram’ dit nieuws meteen van de daken wilde schreeuwen. Daardoor voelde ik me ook schuldig tegenover het kindje. Inmiddels weet ik door mijn verhaal steeds meer te delen, dat ik echt niet de enige mom to be ben die even moet wennen. Alleen hoor je die verhalen jammer genoeg bijna niet, en zie je alleen het happy Instagram-plaatje."

Geheimhouden

Vlak voor het Grazia x Steve Maddens Italian Extravaganza dinner plaatsvond maakten de twee op Instagram bekend dat ze een kindje verwachten. Op de rode loper van het event kon Anne dan ook eindelijk haar groeiende babybelly showen. "Het was wel spannend om het met iedereen te delen", deelt Anne op de rode loper over de reveal op Instagram. "Maar ik ben ook zo opgelucht en blij. Mijn telefoon stroomt over met appjes en berichtjes."

Ook vertelt de Vedder & Vedder-oprichtster dat ze het best lastig vond om haar zwangerschap de afgelopen tijd geheim te houden. "Ik vond het echt zo moeilijk, omdat ik natuurlijk wel een groeiend buikje heb. Het werd met de dag lastiger", deelt ze op de rode loper. "Ook kreeg ik het gevoel dat ik niet eerlijk was tegen mensen, omdat ik niks kon zeggen (over de zwangerschap, red.). Dus nu ben ik zo dankbaar dat ik het tegen iedereen kan zeggen."

Digitale cover

In de nieuwste Grazia staan Anne en Stephan met een prachtige shoot. De beelden van de shoot zijn zo mooi geworden dat we Anne en Stephan hun eigen digitale cover gaven. Iets wat Anne enorm vet vindt. "De cover is echt fantastisch", vertelt ze enthousiast. "Ik had niet beter of mooier verwacht. Vooral het detail 'boss' op mijn beha vind ik heel vet!"

Tekst: Kim Buitenhuis | Fotografie: Martijn Senders @studiomartijnsenders | Styling: Pedro Dias @pedrojjdias | Make-up & haar: Yvonne Nusdorfer @yvonneusdorfer @narsissist @balmainharicouture