Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Mascha Feoktistova: ‘Hoe ver ga je met het delen van je privéleven?’

'Wij zijn ontzettend open als stel, maar er zijn toch ook dingen die we echt voor onszelf willen houden'

Mascha Feoktistova (37) is influencer en ondernemer. Ze vlogt samen met haar man Gregor op de YouTube-kanalen Beautygloss en Vloggloss en ze schreef drie boeken. In juli 2020 werd ze moeder van dochter Mila.

Vragen over relatie

"Gregor en ik krijgen heel vaak vragen over onze relatie. We zijn inmiddels twintig jaar samen en als ik anderen mag geloven, is dat best uniek voor twee millennials. Mensen willen van alles weten: hoe hebben we elkaar ontmoet? Hoe houden we het al zo lang vol samen? Hebben we nooit ruzie? Maar ook: hoe houden we het spannend? Dat bracht ons op het idee om een podcast op te nemen, waarin we mensen meenemen in onze relatie. De liefde blijft een onderwerp dat heel veel mensen interessant vinden, er zijn niet voor niets zoveel liedjes over gemaakt. Zo werd Samen Uit, Samen Thuis geboren, onze podcast die nu op Spotify staat."

Spraakmakende afleveringen

"In de eerste aflevering vertellen we hoe we elkaar hebben leren kennen, we hebben een aflevering over ons fertiliteitstraject – doordat ik PCOS heb, is het namelijk minder makkelijk om zwanger te raken. We hebben een hele aflevering gevuld over hoe we ruzie maken. Maar het meest spraakmakend zijn misschien wel de twee afleveringen waarin we vertellen over non-monogaam zijn. Ik ben er altijd open over geweest dat we het spannend vinden om dingen te doen met anderen erbij. Maar hoe is dat precies begonnen bij ons? Hoe kwam het onderwerp überhaupt ter sprake? En hoe zijn we op dit vlak op de ontdekkingstour gegaan? Dat vertellen we allemaal in onze podcast. We vertellen over onze ervaringen op Burning Man, waar je een heuse Orgie Dome hebt. En die keer dat we in Las Vegas aan de bar in een swingershotel belandden – niet per se onze beste ervaring, haha."

Taboe weghalen

"Ik vind het belangrijk om een stukje taboe weg te halen over non-monogamie. Er zijn best veel mensen die het leuk vinden om dingen te ontdekken, en die sfeer van ‘iieew’ mag er wat mij betreft wel vanaf. Ik wil ook niet dat er allerlei spookverhalen rondgaan, daarom vertellen we liever open ons verhaal. Op een manier waarom we het ook tegen onze vrienden zouden vertellen. Ik denk dat er best veel mensen nieuwsgierig naar zijn, dus misschien zet het anderen wel aan het denken van: is dit ook iets voor ons? En misschien vinden ze het wel helemaal niks, dat is ook helemaal oké."

"Natuurlijk hebben wij onszelf ook de vraag gesteld: hoe ver ga je met het delen van je privéleven? Wij zijn ontzettend open als stel, maar er zijn toch ook dingen die we echt voor onszelf willen houden. Ook als het om verhalen over anderen gaat, zullen we altijd discreet zijn. Er zijn wel mensen die zeggen: straks wordt je kind er later mee gepest. Ik denk dat dat wel meevalt, we leven toch in een tijd dat dingen steeds normaler zijn. Ik denk vooral dat deze podcast een mooi inkijkje in onze relatie geeft, zowel voor anderen als voor onszelf!"

Beeld: Nine IJff