Aha! Deze pakken van The Masked Singer werden ook gebruikt in het buitenland

Niet alle pakken zijn speciaal voor onze BN'ers gemaakt.

Het huidige seizoen van The Masked Singer is in volle gang en we komen iedere week een beetje meer te weten over wie er in de prachtige pakken zitten. Maar wist je dat sommige van deze pakken ook al in het buitenland werden gebruikt?

The Masked Singer

Het succes van The Masked Singer komt de programmamakers zeker niet aanwaaien. De voorbereidingen vinden plaats in het diepste geheim en de verwachtingen voor de pakken liggen steeds hoger. Die pakken zijn dan ook niet zomaar gemaakt en kosten een hele hoop geld. Naar verluidt zou RTL tonnen uitgeven aan het programma. En dat is ook niet zo gek, als je bedenkt dat alles kan in het programma. Van een dansende Walrus tot een schattige Badeend, alles komt voorbij.

Buitenland

Dit seizoen maken we onder anderen kennis met de Zeester, Discobol en het Hert. Maar wat blijkt? Deze spectaculaire pakken zijn ook al eens in het buitenland te zien geweest. Het Hert was namelijk eerder dit jaar al te zien in Engeland. Daar kwam All Saints-zangeres Natalie Appleton uit het pak.

Wie er in Nederland in het pak van het Hert zit, is nog niet bekend.

Ook in Duitsland zagen we eerder al bekende figuren over het podium paraderen. Begin vorig jaar waren daar de Discobol en Zeester al te zien.

In Nederland is inmiddels al bekend wie in deze twee pakken zaten: Hans van Breukelen en Britt Dekker.

Kostbare pakken

Dat de pakken zo af en toe gerecycled worden, is wel te begrijpen. Ieder seizoen komen er weer spectaculaire pakken voorbij, waar heel wat voorbereiding aan vooraf gaat. De makers moeten dan ook behoorlijk wat geld neerleggen voor de kostuums. Oud-kandidaat Samantha Steenwijk, die ooit achter het Kameleon-pak schuilging, weet hier meer over te vertellen. In gesprek met Radio Veronica vertelde ze dat ze het pak graag mee naar huis wilde nemen maar dat mocht niet. “Die pakken zijn zo duur. Ze hebben mij verteld dat ze ruim 10.000 euro per stuk zijn.” Ka-ching!

Maakproces

De pakken worden allemaal met de hand gemaakt en daar gaan behoorlijk wat uurtjes inzitten. Kostuumatelier Coupe de Théâtre was in een eerder seizoen verantwoordelijk voor het pak van Neptunus. Op Facebook gaven zij een uniek inkijkje in het maakproces.

Zo leren we dat het echt teamwork is, want de ideeën voor het pak komen uit het hele bedrijf. De makers delen een eerste schets, het proces en natuurlijk het verbluffende eindresultaat. Wat een werk!

Bron: RTL Boulevard, Tips en Weetjes | Beeld: The Masked Singer

Laatste nieuws