Emotionele mijlpaal voor Nicolette van Dam

'Niet verwacht dat dit moment zoveel impact zou hebben'

Gisteren ging de gloednieuwe film Juf Braaksel in première. Niemand minder dan Nicolette van Dam tekende voor de hoofdrol en kon dan ook niet ontbreken op de rode loper. Maarre, haar nieuwe film is niet het enige hoogtepunt voor de actrice deze week.

Juf Braaksel

Juf Braaksel is de verfilming van het gelijknamige kinderboek van Carry Slee over een terrorjuf. Nicolette kroop voor de film in de huid van de juf, die een nogal uh… opvallend uiterlijk heeft. En dat kan ze als geen ander! “Nicolette is fan-tas-tisch. Ik heb zo gelachen om Nicolette”, zegt Juvat Westendorp vol enthousiasme over de film. De actrice vond het dan ook een heerlijke rol om te spelen. “Ja ik vond het geweldig! Ik had ook mijn eigen bakje wratten”, lacht ze voor de camera van RTL Boulevard.

Trotse familie

Manlief Bas Smit was natuurlijk ook van de partij. “We hebben hem stiekem al gezien, dus ik weet dat het een geweldige film is”, zegt hij vol trots. “En als je die kop ziet, kijk ff”, lacht hij, wijzend naar een groot bord van Nicolette als Juf Braaksel. “Het is natuurlijk best wel even spannend hoe mensen daarop gaan reageren. Maar het is heerlijk.” Ook haar ouders waren aanwezig bij de première. “Ik hoop als Nicolette ouder wordt, dat ze op d’r moeder gaat lijken”, grapt vader René van Dam. “Want daar kan ik niet aan wennen”, zegt hij over de rol van zijn dochter.

Nog een hoogtepunt

Dat haar nieuwe film in première ging was echter niet het enige hoogtepunt voor Nicolette dit weekend. Begin dit jaar had ze een heftig ski-ongeluk, waarbij ze haar kruisband en meniscus scheurde. Na maanden revalideren kan ze nu voor het eerst weer rennen. Een emotioneel moment, dat ze op Instagram deelt met haar volgers. “Niet verwacht dat dit moment zoveel impact zou hebben… Na bijna 10 maanden revalideren voor het eerst rennen op de loopband 🥰🙌”, schrijft ze bij onderstaande video.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Nicolette van Dam (@nicolettevandam1)

“Het was zo’n mijlpaal”, zegt ze op de rode loper tegen RTL Boulevard. “Het is zo iets bizars als je een ongeluk hebt en niet kan lopen en dan ineens zo bewust ben van je lichaam. En als je dan voor het eerst kan rennen… Al mijn emoties kwamen er ineens uit.” You go, Nicolette!

Bron: Instagram @nicolettevandam1, RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws