Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Eerste date? Deze 10 vragen slepen jou er doorheen

9. Wie is de persoon met wie je het meest praat?

Een eerste date kan soms behoorlijk spannend zijn. Je kent diegene nog niet zo goed en wil graag meer over hem of haar te weten komen. Met deze tien vragen leer je date meteen een stuk beter kennen.

Eerste date

Wat zijn de beste vragen om aan je love interest te stellen? Women's Health sprak diverse relatie- en huwelijkstherapeuten over wat de beste vragen zijn om iemand te stellen tijdens een eerste date. Dit zijn ze:

1. Waardoor kreeg je interesse om met me op date te gaan?

"Een open vraag als deze kan een gesprek goed op gang brengen en leiden tot een volgende vraag", deelt psychotherapeut Brooke Schwartz. Ook is deze vraag een beetje flirterig wat een leuk begin kan zijn van je eerste date .

2. Waar ben je naar op zoek?

Door deze vraag te stellen, weet je meteen wat je date zoekt in een relatie en kun je zelf ook delen wat je zoekt in een partner.

3. Wat vind je belangrijk in het leven?

"Als je iemand vraagt wat diens hobby is, krijg je misschien geen antwoord, want misschien heeft diegene helemaal geen hobby's. Iemand heeft altijd wel iets wat belangrijk is voor diegene, dus door deze vraag te stellen, krijg je altijd een antwoord", deelt Brooke. Ook krijg je veel inzicht over waar iemand prioriteit aan geeft in het leven.

4. Als je denkt aan recentelijke gebeurtenissen in de politiek, wat viel je dan vooral op?

Politiek bespreken tijdens een eerste date kan tricky zijn, maar het kan je wel een goed inzicht. Zo kun je er bijvoorbeeld achter komen wat iemands politieke voorkeur is. Hoewel sommigen als vuistregel hanteren om niet over het geloof of de politiek te praten tijdens een eerste date, vindt huwelijkstherapeut Victoria Riordan die gedachte achterhaald. "Als iemand geen lastig gesprek kan voeren, is dat geen goede basis voor een relatie. De persoon met wie je wil daten, moet wel in staat zijn om een vraag te beantwoorden die misschien wat ongemakkelijk is", stelt ze.

5. Hoe is jouw balans tussen werk en privé?

Sommige mensen zijn echte workaholics. Ben je dat zelf ook en zoek je iemand die dat ook is? Of zoek je juist iemand die werk niet op nummer één zet? Door deze vraag te stellen, kom je daar meteen achter.

6. Wat doe je als je een week vrij hebt?

Door deze vraag te stellen, kom je erachter wat iemand leuk vindt om te doen in diens vrije tijd. Uiteraard kun je ook altijd vragen wat iemands hobby is, maar vaak moeten mensen daar langer over nadenken.

7. Wat is volgens jou belangrijk in een gezonde relatie?

"Als je weet wat jij belangrijk vindt in een relatie, is het minstens zo belangrijk om erachter te komen wat een ander graag in diens relatie ziet. Zo leer je iemand echt kennen", vindt Victoria. "Dit antwoord kan bovendien bepalend zijn is of je een tweede date met iemand aan wil gaan."

8. Hoe ga je om met discussies en/of meningsverschillen?

Omgaan met meningsverschillen is niet altijd makkelijk. Het kan behoorlijk ongemakkelijk of zelfs pijnlijk zijn; des te belangrijker is het om te weten hoe iemand hiermee omgaat. Is je date iemand die een meningsverschil liever uit de weg gaat, of gaat diegene juist het gesprek aan?

9. Wie is de persoon met wie je het meest praat?

Een vraag als deze is lekker makkelijk, maar geeft je wel meteen meer inzichten. Hierdoor kom je erachter welke relaties je date belangrijk vindt. Is je date gek op zijn of haar babynichtje? Grote kans dat je dan meteen een lief verhaal te horen krijgt.

10. Wat is het beste cadeau dat je ooit hebt gekregen?

Deze vraag is wederom een luchtige. "Bovendien geeft het mensen de kans om te praten over iets waar ze van genieten", deelt Brooke.

Bron: Women's Health, Dingen voor Vrouwen | Beeld: Emily in Paris