‘Ik ontdekte dat de man met wie ik datete verloofd is en een kind heeft’

Het ergste van alles? Zij krijgt de schuld van de affaire.

Amber* staat in de bloei van haar leven. Ze heeft een fijne baan en een dito vriendenkring. Het enige wat nog ontbreekt, is een leuke vent. Ze is dan ook regelmatig op dating apps te vinden. Vrij recent dacht ze een leuke match te hebben gevonden, totdat ze er na een paar keer afspreken achter kwam dat de persoon in kwestie een verloofde en kind thuis heeft zitten…

Enorme shock

”De man in kwestie heet Jacob”, begint Amber haar verhaal op het platform Reddit. ”Nadat we elkaar een aantal keren hadden ontmoet en er een leuke klik tussen ons ontstond, ontdekte ik dat hij verloofd is en zelfs een kind thuis heeft zitten.” Gelukkig werd het nooit echt serieus tussen de twee en hebben ze op het nippertje geen seks met elkaar gehad. ”Ik was echt gek op hem, maar wou daar nog mee wachten. Hij was er wel wat opdringerig over en het is uiteindelijk niet gebeurd omdat ik het tegenhield”, legt ze uit.

”Even fast forward: zijn partner is uiteindelijk op de een of andere manier op mijn socials terechtgekomen”, gaat ze verder. ”Toen ze mij toevoegde, kwam ik er door haar foto’s achter dat het de partner van Jacob was.” Amber twijfelde enkele dagen, maar besloot haar er uiteindelijk mee te confronteren en stuurde een aantal screenshots van de gesprekken tussen Jacob en haar. ”Ze deed mij daarna een berichtje met het verzoek om mijn nummer en belde me al vrij snel op.”

Andere wending

Amber vervolgt haar verhaal met: ”We praatten misschien een minuutje, ze was erg kalm. Ze verraste me alleen volledig toen ze mij vroeg waarom ik dit in godsnaam aan haar vertelde. Ik raakte een beetje in paniek en zei dat ik bedrogen was in het verleden en mij dus kon voorstellen dat ze zoiets zou willen weten. Ik legde haar uit dat ik helemaal geen problemen wilde veroorzaken maar dat ik dacht dat dit het juiste was om te doen.”

Op een gegeven moment kreeg Amber door dat Jacob meeluisterde met het gesprek. ”Ik hoorde hem dingen tegen haar ontkennen en zeggen dat ik loog. Zijn verloofde bedankte me uiteindelijk dat ik naar haar toe was gekomen en dat was het…”

Amber was totaal geshockeerd toen ze lijn neerlegden. ”Ik voel me naar dat zijn partner mij niet gelooft. Het lijkt nu alsof ik zit te stoken tussen de twee. Alsof ík hier degene ben die fout zit, terwijl dat toch echt Jacob zelf is.” Amber blijft verdrietig achter door de hele situatie. Toch voelt ze ook niet de drang om opnieuw contact met Jacob zijn verloofde op te nemen en zichzelf te moeten bewijzen. ”Het is goed zo”, sluit ze haar bericht af.

*Alle namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam Cherryredsnakes.

Bron: Reddit | Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws