Volle brows à la Lily Collins: met deze tips creëer je dikke wenkbrauwen

We geven je een paar handige tips.

Kijk jij ook zo jaloers naar de volle wenkbrauwen van Lily Collins of Dua Lipa? Met deze tips creëer je zelf van die natuurlijke, dikke wenkbrauwen.

Volle brows

Natuurlijke, volle brows? Yes please! Maar helaas heeft niet iedereen vooraan gestaan toen de genen voor volle
wenkbrauwen werden uitgedeeld. En zeker als je dan ook nog een fanatiek plukker bent (geweest), kun je opeens merken dat je wenkbrauwen een stuk dunner en lichter worden.

Het belangrijkste wat je kunt doen om dat te voorkomen? Stop met epileren. Meteen ja. Zo krijg je langzaam maar zeker je natuurlijke wenkbrauwvorm weer terug waarna je ze daarna eventueel zelf of bij een salon opnieuw in model kunt brengen. Zeker drie maanden volhouden, dat niet plukken, want zolang is de groeicyclus van je wenkbrauwen.

Juiste voeding

Sta je nu niet wekelijks met een pincet in je hand, maar heb je toch brows met kale plekjes? Dat kan ook te maken hebben het feit dat je gewoon wat ouder aan het worden bent. Je lichaam maakt op den duur steeds minder van het pigment melanine aan. Hierdoor worden je wenkbrauwen dunner, lichter en kunnen ze uitvallen.

Maar ook stress, voeding en medische aandoeningen kunnen zorgen voor dunnere wenkies. Neem je eigen lifestyle daarom onder de loep en kijk wat er bij jou kan meespelen. Goed voor jezelf zorgen – met gezonde voeding (lekker veel eiwitten, ijzer, vitamine C), genoeg slaap en beweging – kan al helpen. Net als het innemen van extra voedingsstoffen in de vorm van een haargroeisupplement.

Browserums

Je kunt je wenkbrauwen ook een tikkie voller maken met verzorgingsproducten. Op TikTok is het smeren van vaseline voor vollere brows een hype, maar helaas: dat werkt niet. Wel kunnen browserums effectief zijn. En nee, dit zijn geen wondermiddeltjes. Dus als je dunne streepjes hebt, zie je er niet na een paar weken opeens uit als Cara Delevingne. Maar je wenkbrauwhaartjes worden wel iets voller en bovenal sterker. Kijk naar serums met peptiden (eiwitten), plantaardige extracten als jojoba- en castorolie en cafeïne erin en breng die dagelijks voor drie maanden aan. Je moet dus wel even geduld hebben. Intussen kun je je wenkbrauwen natuurlijk ook optisch voller laten lijken door ze te (laten) verven. Of kleur ze in met een long lasting wenkbrauwpoeder, potlood of gel.

Semi-permanente make-up

Geen zin om elke ochtend je wenkbrauwen te moeten bijwerken? Dan kun je ook kijken naar semi-permanente make-up als powder brows. Hierbij worden je wenkbrauwen ingeschaduwd met pigment waardoor het lijkt alsof je je wenkbrauwen met poeder hebt ingekleurd. De behandeling is niet goedkoop, maar je hebt wel voor anderhalf jaar tot twee jaar mooie volle wenkbrauwen.

Tekst: Babette Dessing | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws