Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Clay and Glows Julia Veer openhartig over samenwerken met partner Randy: 'Best intens'

'Randy en ik zijn niet alleen een stel; we zijn een team met een gedeelde missie.'

Julia Veer (25) is ondernemer en de co-founder van Clay And Glow. Maar wie is het gezicht achter dit beauty-imperium? In haar column neemt Julia je elke maand mee in haar spannende leven als beauty business woman. Dit keer vertelt ze meer over hoe het is om met partner Randy samen te werken.

"Samenwerken met je levenspartner werd me altijd afgeraden. Als ik iemand vertel dat ik Clay and Glow samen met Randy run, krijg ik altijd dezelfde vraag: 'Hoe bevalt dat?' Nou, om eerlijk te zijn, is het best intens."

'Tijdens de ICI PARIS XL Awards wonnen we de award voor beste lancering'

24/7 samen

"Randy en ik zijn al 7,5 jaar letterlijk 24/7 samen. We wonen en werken samen en gaan natuurlijk ook samen op vakantie en avondjes weg. Doordat we samenwerken, hebben we eigenlijk nooit een pauze van ons werk. Soms bereikt een van ons zijn of haar grens. Wanneer dat gebeurt, hebben we een regel. Een van ons zegt dan: 'Oké, laten we het werk even op pauze zetten', en we proberen allebei ons best te doen om dat te respecteren. Communicatie is hier de echte held, waardoor we begrijpen wanneer het tijd is voor wat ontspanning."

Dicht die laptop

"Ik zal de eerste zijn om toe te geven dat ik het moeilijk vind om de knop om te zetten en niet aan werk te denken. Ik blijf vaak doorgaan, en Randy voelt dat vaak aan. Dan zegt hij tegen mij: 'Dicht die laptop; morgen is er weer een dag'."

"Het mooie van samenwerken met je partner, is dat Randy precies weet wanneer het voor mij tijd is om te ontspannen. Bovendien is het ook leuk om met hem samen te werken; we delen namelijk een gemeenschappelijk doel. Samen zijn we echt een dynamisch duo. Randy en ik zijn niet alleen een stel; we zijn een team met een gedeelde missie. Bovendien is hij echt mijn beste maatje."

Hoe doen jullie dat dan?

"Toen we elkaar 7,5 jaar geleden ontmoetten (ik was toen net 18), wisten we allebei niet goed wie we waren en wat we wilden worden. Vanaf mijn studentenkamer – waar Randy stiekem ook woonde – hebben we echt samen Clay and Glow opgebouwd. We komen echt van weinig, en krijgen dan ook vaak de vraag: 'Hoe doen jullie dat financieel dan?' Veel mensen vinden het lastig hierover te praten, maar ik denk juist dat dat heel belangrijk is."

"Vanaf het begin hebben Randy en ik een afspraak: we gaan nooit ruzie maken over geld. We zijn dit avontuur samen begonnen, dus vanaf het begin is alles 50/50 en zo is het nog steeds. Ik heb controle over de bankrekeningen en alle betalingen en Randy vertrouwt mij hier volledig in. We discussiëren dus over alles, behalve over geld."

'Tijdens het onwikkelingsproces van onze producten in december 2018'

Werk/privé balans? Nee hoor!

"Maar hoe hou je nou die balans tussen privé en werk? Voor ons is het antwoord: niet! Ik zou niet weten hoe je dat doet. Thuis gaat het over het bedrijf en op kantoor hebben we het over het avondeten, haha. We hebben er allebei vrede mee. Natuurlijk kunnen onze discussies intens zijn, maar als we op kantoor zijn, zeg ik vaak: 'Bewaar deze discussie maar voor thuis.' Ik geef er namelijk de voorkeur aan om geen verhitte gesprekken op de werkvloer te voeren."

Kies je strijd

"Elke relatie kent zijn meningsverschillen, en bij ons draaien dergelijke gesprekken vaak om werk. Soms hoor ik iemand klagen over diens partner die sokken of ondergoed niet opruimt, en dan denk ik: Ik 'klaag' liever over iets wat ik echt wil voor Clay and Glow, zelfs als Randy het er niet mee eens is, gewoon om het voor elkaar te krijgen. Die onderbroeken ruim ik dan zelf wel op. 'Choose your battles', zeg ik dan."

Beeld: Clay and Glow, privébeeld Julia