Barbara Sloesen: ‘Ik heb nooit gedroomd van trouwen’

'Hoewel het hilarisch was om in die trouwjurk rond te lopen, bezorgde het me niet direct trouwkriebels'

Ze is nu in de bioscoop te zien met Alles is nog steeds zoals het zou moeten zijn. Barbara Sloesen vertelt over deze heerlijke film, trouwjurken passen in Parijs en of het bij haar zelf niet kriebelt om in het huwelijksbootje te stappen met lover Joost.

Grenzen opzoeken

In Alles is nog steeds zoals het zou moeten zijn kruipt Barbara voor de tweede keer in de huid van Iris. “Ik vond het fantastisch om de rol weer te spelen”, zegt ze daarover in de nieuwste Grazia. “Wat ik zo heerlijk aan het personage vind, is de ongeremdheid die zij bezit. Het is als actrice hartstikke leuk om je grenzen op te kunnen zoeken”, stelt ze. “Ik kan zelf soms ook wel extreem reageren op dingen, maar ga wel iets genuanceerder met situaties om dan Iris.” Over het vervolg op de succesvolle bioscoopfilm zegt ze: “De tweede film is geen boy-meets-girl-verhaal, maar gaat echt over volwassen worden in een nieuwe fase van je leven. Het is eigenlijk een coming-of-age-film, maar dan over een vrouw in haar dertiger jaren die moet dealen met een samengesteld gezin. Een soort liefdesverhaal met de stiefmoeder dus, haha. Ik denk dat het voor veel mensen heel herkenbaar is.”

Trouwjurken passen in Parijs

Voor de opnames van de film reisde Barabara af naar de stad van de liefde om trouwjurken te passen. “Het voelde echt als een vriendinnenuitje om dit te doen met Holly (Brood, red.), Sanne (Langelaar, red.) en Anna (Keuning, red.). In Parijs kijken ze er niet zo van op als je in een bruidsjurk over straat loopt, maar doe je dat met vier meiden, dan is dat wel een ander verhaal”, zegt de actrice. “Je krijgt niet zomaar toestemming om een buurt af te zetten voor een scène, dus soms moesten we uit ons busje springen en hup… draaien. Dat maakte het een heel leuk avontuur.”

Geen trouwkriebels

Of het bij Barbara zelf niet ging kriebelen om ook te trouwen? We zagen haar namelijk al eens met een ring om haar vinger… “Die ring heb ik van Joost gekregen voor mijn vijfendertigste verjaardag, maar nee, het is geen verlovings- ring”, legt ze uit. “Ik heb als jong meisje ook nooit die droom gehad om te trouwen. En hoewel het hilarisch was om in die trouwjurk rond te lopen, bezorgde het me niet direct die trouwkriebels. Er is zelfs een hele tijd geweest dat ik dacht: misschien trouw ik wel nooit”, geeft ze toe. “Wat dat betreft is het maar goed dat ik actrice ben, dan kan ik toch nog een keer een trouwjurk dragen en voelen hoe dat is.”

Het volledige interview met Barbara Sloesen lees je in de nieuwste Grazia. Nu in de winkel! 

Tekst: Jill Waas | Beeld: Dutch Filmworks 

Laatste nieuws