Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Heftig nieuws: maker van Euphoria Kevin Turen overleden

Hij was sinds het eerste seizoen uitvoerend producent van de populaire serie.

Enorm verdrietig nieuws, want Euphoria-producent Kevin Turen is op 44-jarige leeftijd overleden. Het bericht komt als shock op shock, want eind juli overleed er ook al een 25-jarige acteur van de serie, Angus Cloud.

Euphoria's Kevin Turen overleden

We zijn helemaal obsessed met Euphoria sinds seizoen één en twee van de serie ook in Nederland beschikbaar zijn via HBO Max. Dat er een derde seizoen aankomt, weten we inmiddels. Helaas is er dit weekend verdrietig nieuws naar buiten gekomen, want de uitvoerend producent van de serie, Kevin Turen, is afgelopen zaterdag overleden. De doodsoorzaak is nog niet bekendgemaakt. Zijn vader laat aan Amerikaanse media weten: "Kevin was zo ongelooflijk speciaal, de wereld is minder waard zonder hem." Sad!

Kevin laat niet alleen een vrouw en kinderen achter, maar ook voor de cast van de serie is het opnieuw een verlies om te verwerken. Een paar maanden geleden overleed Angus Cloud ook al aan een overdosis, de acteur die Fezco speelde in de serie.

Derde seizoen

Helaas moeten we nog even wachten voordat we het derde seizoen van Euphoria kunnen bingen. De opnames van het nieuwe seizoen zouden in februari 2023 van start gaan, maar de productie heeft vertraging opgelopen. Dit komt mede doordat Sam Levinson, een van de makers, bezig is met de nieuwe reeks van The Idol. Ook heeft hoofdrolspeler Zendaya een erg druk schema. Hierdoor kunnen de opnames voor Euphoria nog niet van start gaan, liet HBO-head Franscesca Orsi eerder weten aan Deadline.

Vooralsnog kunnen we het derde seizoen in 2025 verwachten. Wat het overleden van Kevin Turen precies betekent voor de nieuwe reeks is nog niet duidelijk.

Bron: RTL Nieuws, Archief Grazia | Beeld: Euphoria (HBO Max)