Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Oeeh! Miss Nederland Rikkie Kollé krijgt eigen documentaire

Van de winst en de vele bedreigingen tot de finale van Miss Universe.

Nadat Rikkie Kollé dit jaar werd gekroond tot Miss Nederland, kreeg ze enorm veel haatreacties en zelfs doodsbedreigingen over zich heen. AVROTROS heeft daarom besloten een documentaire over de beauty te maken, waarin we haar van de winst tot het wereldpodium van Miss Universe volgen.

Heftige reacties

In juli vond de finale van Miss Nederland plaats. De 22-jairge Rikkie wist dit jaar als eerste transvrouw te winnen – iets wat voor veel reacties zorgde online. Na de winst kreeg de kersverse Miss Nederland duizenden haatberichten en doodsbedreigingen. Enorm heftig! "Ik had nooit verwacht dat mensen op een negatieve manier zo geobsedeerd zouden raken door mijn winst", vertelde ze na de finale aan Grazia. "Ook omdat ik dacht dat we in Nederland al veel verder waren. Ik dacht dat we inclusiever waren. Daar heb ik me helaas in vergist."

Eigen documentaire

Hoe deze periode voor haar was, kunnen we zien in de documentaire waar AVROTROS en regisseur Jesse Bleekemolen momenteel aan werken. "Gelukkig hebben het onbegrip en de haatreacties haar alleen nóg maar meer gesterkt in haar missie: een voorbeeld zijn voor jonge transpersonen en het normaliseren van genderdiversiteit", klinkt de korte toelichting op de film. "In De mooiste vrouw van Nederland volgen we Rikkie op haar weg naar het wereldpodium in El Salvador waar zij een gooi doet naar de titel van Miss Universe."

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AVROTROS (@avrotros)

Jesse heeft Rikkie de afgelopen maanden gevolgd, tijdens haar voorbereidingen voor op de Miss Universe-verkiezing. De docu gaat De mooiste vrouw van Nederland heten en is op 21 december om 21.25 uur te zien bij NPO 3.

Op naar El Salvador

Gisteren was het zover en is Miss Nederland vertrokken naar El Salvador. De verkiezing van Miss Universe vindt plaats op 18 november. De regisseur reist volgende week ook af naar het land, om Rikkie op de voet te volgen. Hij maakte eerder al de veelgeprezen documentaire over Bibian Mentel voor Videoland. Wij zijn benieuwd naar het eindresultaat en wensen Rikkie natuurlijk heel veel succes in El Salvador!

Bron: AVROTROS, RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld