Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Robbert Rodenburg vond presenteren Good Luck Guys ‘super leerzaam’

'Als je van reality houdt, dan ga je dit heel leuk vinden'

Vorige week is het gloednieuwe realityprogramma Good Luck Guys van start gegaan. Aan niemand minder dan Robbert Rodenburg de eer om het programma te presenteren. In gesprek met Grazia vertelt hij hoe het was om een realityprogramma te presenteren, wat hij de grootste uitdaging vond én waarom je echt moet kijken.

Good Luck Guys

Mocht je het gemist hebben, we praten je graag even bij over Good Luck Guys. Twaalf bekende influencers reizen af naar Thailand om hier de ultieme challenge te doorstaan: overleven op een verlaten strand aan de andere kant van de wereld. Volledig buiten hun comfortzone gaan de kandidaten, die aan alle luxe gewend zijn, in duo’s de strijd met elkaar aan. Ze verleggen hun grenzen met maar één doel voor ogen: de overwinning én een grote geldprijs.

De kandidaten van dit eerste seizoen zijn Sharon en Esmée Ipema, Harrie Snijders, Jotti Verbruggen, Timon Verbeeck, Quinn Bezemer, Monse Husain, Quentin Steenwinkel, King Faisel, Ziggy Krassenberg, Ricongelooflijk en Famous Morena. En de presentatie? Die ligt in handen van Robbert Rodenburg.

Iets heel nieuws

"Ik vond het heel leuk", zegt de presentator zijn eerste keer reality presenteren. "Het was gewoon iets heel nieuws, maar daardoor ook super leerzaam voor mij. Maar ook gewoon een hele leuke nieuwe uitdaging", aldus Robbert. Hij hoefde dan ook niet lang na te denken toen hij werd gevraagd. "Ik dacht meteen wel van: ja, dat gaan we doen. Ik vond het echt heel leuk om te doen. Dat komt ook wel echt door de twaalf kandidaten, dat waren echt twaalf hele leuke, verschillende, grappige, hysterische kandidaten", omschrijft hij. "Dat zorgde voor mij dat het ook heel leuk was om het te doen."

De grootste uitdaging

De grootste uitdaging was voor Robbert het uitleggen van spellen. "Als je het kijkt denk je van: huh? Dat vond ik soms nog weleens een uitdaging. Om dat duidelijk en goed aan hun uit te leggen, met zo min mogelijk woorden en om het wel helemaal duidelijk te maken. Dat je niet daarna kreeg van 'maar ik snap het niet'."

Desondanks kijkt de presentator 'heel positief' terug op het avontuur. "Ik denk dat we een heel leuk programma hebben gemaakt met z'n allen. Dus ik kijk er positief op terug!" En waarom je het programma écht moet gaan kijken? "Het heeft van heel veel realityprogamma's die ik leuk vind alle leuke elementen daarvan gepakt en gebundeld in één programma", omschrijft hij. "Als je van reality houdt, dan ga je dit heel leuk vinden. Daar durf ik echt mijn handen voor in het vuur te steken."

Good Luck Guys is nu te zien op Prime Video. 

Beeld: Good Luck Guys