Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Friends-cast reageert voor het eerst op overlijden Matthew Perry

'We waren meer dan alleen castleden'

Afgelopen weekend is Friends-acteur Matthew Perry op 54-jarige leeftijd overleden. Zijn overlijden kwam als een grote schok voor veel mensen en zorgde dan ook voor enorm veel reacties van over de hele wereld. Ook de rest van de Friends-cast heeft nu van zich laten horen.

Matthew Perry

Volgens verschillende bronnen zou Matthew zaterdag dood in zijn jacuzzi in zijn huis in Los Angeles aangetroffen zijn. Hoofdinspecteur Scot Williams van de Los Angeles Police bevestigde afgelopen zondag de dood van de acteur. Hij vertelde dat de oorzaak van de dood van de acteur nog bepaald moet worden, maar dat niets erop wijst dat er sprake was van een misdrijf. Matthew zou door zijn assistent zijn gevonden.

Matthew was een erg geliefde acteur. Zijn grote populariteit dankte hij door zijn vertolking van de rol van Chandler Bing in de Amerikaanse hitserie Friends. Zijn karakter stond bekend om zijn geestige en sardonische persoonlijkheid.

Kapot van

Samen met Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc en David Schwimmer was de acteur meer dan 200 afleveringen in Friends te zien, 10 seizoenen lang. De rest van de cast heeft nu ook voor het eerst gereageerd op het overlijden van Matthew. In een statement aan People laten ze weten er kapot van te zijn.

"We zijn allemaal kapot van het verlies van Matthew. We waren meer dan alleen castleden. We zijn een familie", staat in de verklaring van het vijftal. "Er is zoveel te zeggen, maar nu nemen we een moment om te rouwen en dit gigantische verlies te verwerken."

Later meer

Jennifer, Courteney, Lisa, Matt en David laten weten dat ze op een later moment 'meer' willen zeggen. "Als en wanneer we daartoe in staat zijn", stellen de castleden. "Voor nu zijn onze gedachten en liefde bij Matty's familie, zijn vrienden en iedereen op de wereld die van hem hield."

Bron: RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld