Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Nienke Plas blikt terug op haar dochters hartoperatie

'9 maanden geleden was er paniek, totale paniek'

Nienke Plas heeft al veel meegemaakt als het gaat om de gezondheid van haar dochtertje Harley. Het meisje is nog geen jaar oud en heeft al een zware hartoperatie moeten ondergaan. Binnenkort staat haar ook nog een tweede operatie te wachten. Voor deze ingreep kan het gezin zich gelukkig wél voorbereiden en daarom zijn ze er dit keer een stuk kalmer onder, zo deelt de presentatrice op Instagram.

Hartoperatie

Op haar Instagram-account deelt Nienke een serie zoete familiekiekjes waarop haar dochter te zien is. "Deze week zou onze meid misschien geopereerd worden", begint Nienke haar verhaal. Als de planning van het ziekenhuis het toe zou laten, hadden ze de kleine Harley in de herfstvakantie voor de tweede keer aan haar hart geopereerd.

Totale paniek

Toch schemert er in het bericht, logischerwijs, ook een hoop spanning door. Het is natuurlijk niet niks als je dochter van nog geen één, voor de tweede keer dat jaar onder het mes moet. De bekende moeder neemt ons meer naar de eerste keer, negen maanden geleden. "9 maanden geleden was er paniek, totale paniek. Toen was zij een spoedgeval en moesten er artsen in de nacht richting het ziekenhuis om haar te opereren", schrijft Nienke in haar bericht. Heftig!

Wel is er volgens haar een groot verschil met de vorige operatie. Ze legt uit: "In groot contrast met de vorige keer, leef je er nu echt naartoe." Als Plas naar haar dochter kijkt, ziet ze een 'taaie'. "Ze is een strijder en komt er straks sterker uit." That's the spirit!

Uitstel

Uiteindelijk vond de operatie niet in de herfstvakantie plaats, vanwege het hoge aantal spoedgevallen in het ziekenhuis op dit moment. "Nu wachten we rustig af tot er een plekje in de planning vrij komt", aldus de bekende moeder. "En zo is de herfstvakantie een week vol uitjes en knuffels geworden ❤️."

Bron: Instagram @nienkeplas | Beeld: NL Beeld