Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Julia: 'Ik verban mijn zus en haar vriend van mijn bruiloft!'

'De familie is dol op haar, dus ik wil die ene dag gewoon voor mezelf en mijn verloofde.'

Julia* en haar vriend zijn al zeven jaar samen. De romance tussen de twee lovebirds werd afgelopen zomer, tijdens een vakantie in Amerika, bekroond toen Maarten haar ten huwelijk vroeg bij de Grand Canyon. Het was een schitterend moment en de twee gaan in december al trouwen. Alle voorbereidingen verlopen voorspoedig, totdat de vriend van Julia's zus een vraag stelt over de dag van haar leven. Op het platform Reddit doet ze haar verhaal.

Huwelijk

"Mijn verloofde Maarten en ik gaan in december trouwen. Hij heeft mij afgelopen zomer ten huwelijk gevraagd op de allermooiste plek in Amerika, bij de Grand Canyon!", begint Julia haar verhaal. "We zijn na deze geweldige reis meteen begonnen met de voorbereidingen voor de bruiloft. Alles loopt precies volgens plan en de uitnodigingen zijn een tijdje geleden al verstuurd. Onze beide families zijn uitgenodigd en veel vrienden zullen aanwezig zijn", vertelt Julia.

Verbannen van de bruiloft

"Maar aan de leuke voorbereidingen kwam afgelopen weekend een einde, toen de vriend van mijn zus vroeg of hij mijn zus ten huwelijk mocht vragen op onze bruiloft. Ik zei duidelijk nee, want het is onze dag! Hij kan de dag na onze bruiloft een aanzoek doen, maar niet op onze dag", vervolgt ze. "Maar hij bleef het maar vragen, elke dag opnieuw en opnieuw." Julia zei elke keer nee. "De vijftigste keer dat hij het mij vroeg, zei ik: 'Je kan niet alleen het aanzoek vergeten, je kunt onze bruiloft ook wel vergeten'. Op het moment dat mijn zus dit hoorde werd ze woest. Ze weet inmiddels dat haar vriend haar ten huwelijk wil vragen op onze bruiloft, maar ik vertelde haar dat het de dag van mij en mijn verloofde wordt."

"Vervolgens begon ze me volledig uit te schelden, omdat ik haar vriend had uitgesloten op onze bruiloft. Ze zei zelfs dat als ik hem haar niet ten huwelijk laat vragen, ze mijn trouwjurk zal verpesten. Ze wil haar vriend naar binnen laten sluipen, omdat ze wil dat alle familieleden aanwezig zullen zijn bij het aanzoek", gaat Julia verder. "Oké, zei ik. Prima, dan zijn jullie allebei verbannen van onze bruiloft."

Het lievelingetje van de familie

"Een paar dagen later belden enkele familieleden mij op om te zeggen dat ik een harteloos persoon ben, omdat ik het hart van mijn zus heb gebroken", vertelt Julia. "En ook mijn ouders zijn nu boos op me en vertelden me dat mijn zus maar bleef huilen, omdat ze op mijn bruiloft wil zijn en haar zusje wilt zien trouwen. Ze stelden ook dat ik gewoon haar wens moet accepteren en haar vriend een aanzoek moet laten doen op onze bruiloft."

"Maar mijn zus is 'het lievelingetje' van de familie. Ze is het slimste kind van het gezin, dus mijn familie is helemaal geobsedeerd door haar, ze krijgt wat ze wil. Maar tegen mij doet ze altijd ontzettend gemeen. Ze steelt mijn kleding, gooit dingen naar me, verpest mijn spullen en schreeuwt naar me. Ze komt hier altijd mee weg, omdat mijn familie het niet ziet. In tegenstelling tot mijn zus, vinden ze mij een dramaqueen en lui. De familie is dol op haar, dus ik wil die ene dag gewoon voor mezelf en mijn verloofde. Wat vinden jullie dat ik moet doen?", vraagt Julia zich af.

*Alle namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam Pretend-Nectarine-35.

Bron: Reddit | Beeld: Adobe Stock