Good to know: hierdoor krijg je altijd 15% korting bij H&M

Zo doen we iets goeds voor de natuur en voor onze portemonnee!

We zijn dol op fashion en nieuwe items shoppen. Enne, al helemaal wanneer we ook nog eens een leuke korting krijgen! Maar veel nieuwe kleding scoren is natuurlijk niet duurzaam en daar heeft H&M iets op bedacht. Hierdoor kun je geld besparen aan het inleveren van oude kleding – in welke staat dan ook. Zo doen we iets goeds voor de natuur en voor onze portemonnee. And we love that!

Kleding, kleding en nog eens kleding

Hoewel we dol zijn op mode en het liefst meegaan met de nieuwste trends, heeft fast fashion een enorme impact op het milieu en het klimaat. Want hoevaak koop je wel eens kleding die je nauwelijks draagt of waarvan het prijskaartje nog aan het item in je kast hangt? Inmiddels zorgt de kledingindustrie zelfs voor meer CO2-uitstoot dan de luchtvaart wereldwijd. Wow! Het is dan ook ontzettend belangrijk om kleding te recyclen en een tweede of zelfs derde leven te geven – én daar heeft H&M al in 2013 iets op bedacht.

Met het concept ‘Let’s close the loop’ zijn er wereldwijd kledingbakken ingezet, om kleding te doneren die je niet meer draagt, oud, kapot of versleten zijn. Yes, je leest het goed: álle kleding is welkom. En het leuke is, is dat jij bij elke donatie een 15 procent kortingsbon ontvangt!

@arantxastijnberg Zo fijn als je toch nog iets terugkrijgt voor al die rommel… 😅Dus bij deze #hmsale #uitverkoop #korting #hmhaul #hmtryon #shoplog ♬ Aesthetic – Tollan Kim

Geld besparen

Ga daarom je kledingkasten eens grondig bij langs, zet je Vinted-account op ‘vakantie’ status en haal oude en kapotte kleding uit de vuilnisbak, want deze kleding is geld waard! Zorg ervoor dat je alle gebruikte kleding hebt verzameld in een tas en doneer het in een kledingbak bij een H&M-filiaal. Hiermee ontvang jij een bon van 15 procent korting die je kunt inleveren bij een volgende aankoop op een artikel naar keuze. Wauw!

Andere duurzame concepten

Sinds 2021 zet H&M serieuze stappen op het gebied van duurzaamheid. Zo werden eerder al de ‘Rental area’ en de ‘Repair & Remake’-omgeving geïntroduceerd in de flagship-store aan de Kalverstraat. In de Rental area kun je iconische stukken uit voorgaande en huidige H&M-collecties huren en bij de Repair & Remake kun je je eigen items laten repareren of laten omtoveren tot iets nieuws. Zo hoef je je oude kleding niet weg te gooien, maar kun je er nog wat langer van genieten.

Bovendien opende H&M in 2022 de eerste Resell-afdeling in de vernieuwde winkel in Amsterdam Noord. Naast de huidige dames-, heren- en kidscollecties kun je daar nu ook tweedehands kleding kopen én verkopen. Hier kun je dus speuren naar unieke pareltjes die niet meer in andere winkels te koop zijn of eigen kleding die je niet meer draagt inleveren. Op de Resell-afdeling vind je overigens niet alleen H&M-items: alle kleding die past bij het huidige seizoen is welkom. Wij zijn fan!

Bron: Fem Fem | Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws