H&M introduceert Resell-service: dít is hoe het werkt

Je kunt nu tweedehands kleding kopen én verkopen bij H&M.

Lees ook

Hoewel wij dol zijn op mode en het liefst meegaan met de nieuwste trends, heeft fast fashion een enorme impact op het milieu. Het is dan ook ontzettend belangrijk om kleding te recyclen en een tweede leven te geven. Daarom introduceert H&M een nieuw concept: de Resell-service. Hier kun je tweedehands kleding kopen én verkopen. Ja, echt!

Duurzaamheid

Als trouwe fan van H&M is het je misschien al opgevallen: de winkelketen richt zich steeds meer op duurzaamheid. Zo wordt de Conscious-lijn steeds verder uitgebreid en streeft H&M ernaar om in 2030 alleen nog maar gerecyclede, biologische of andere duurzame materialen te gebruiken. Nu komt de modeketen ook nog met een concept om kleding een tweede leven te geven: H&M Resell.

H&M Resell

Afgelopen weekend opende H&M de eerste Resell-afdeling in de vernieuwde winkel in Amsterdam Noord. Naast de huidige dames-, heren- en kidscollecties kun je daar nu ook tweedehands kleding kopen én verkopen. Hier kun je dus speuren naar unieke pareltjes die niet meer in andere winkels te koop zijn of eigen kleding die je niet meer draagt inleveren. Op de Resell-afdeling vind je overigens niet alleen H&M-items: alle kleding die past bij het huidige seizoen is welkom.

H&M Resell
Beeld: H&M

Hoe het werkt

Als jij je kleding een tweede leven wilt geven, moet je eerst een account aanmaken via de H&M-website of -app. Hier kun je vervolgens een afspraak inplannen om je pre-loved items in te leveren bij de H&M Resell-afdeling. Hierna komt je kleding vijf weken in de winkel te hangen. Koopt iemand een of meerdere van je items? Dan ontvang je een commissie op de verkoopprijs. Als de kleding na die vijf weken nog niet verkocht is, dan worden de items opgehaald door de textielinzameling van H&M en gerecycled om andere producten van te maken. Sounds good, toch?

Andere duurzame concepten

Sinds eind vorig jaar zet H&M serieuze stappen op het gebied van duurzaamheid. Zo werden eerder al de ‘Rental area’ en de ‘Repair & Remake’-omgeving geïntroduceerd in de recentelijk vernieuwde flagship-store aan de Kalverstraat. In de Rental area kun je iconische stukken uit voorgaande en huidige H&M-collecties huren en bij de Repair & Remake kun je je eigen items laten repareren of laten omtoveren tot iets nieuws. Zo hoef je je oude kleding niet weg te gooien, maar kun je er nog wat langer van genieten. Wij zijn fan.

Bron: H&M | Beeld: BrunoPress, H&M

Laatste nieuws

Zie ook