Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Mathilde lokte haar vriend in de val: ‘Daarmee heb ik alles kapot gemaakt’

'Nooit eerder had hij zo naar me gekeken: zonder liefde en vol minachting'

Mathilde was acht maanden lang happy together met haar vriend Rogier. Toch had Mathilde twijfels of ze hem wel kon vertrouwen, en daarom besloot ze hem te testen. Helaas heeft deze val hun prille liefde compleet verpest...

Dit artikel verscheen eerder in Grazia. 

Relatiemateriaal

“Woest keek Rogier me aan: ‘Wát heb je gedaan? Ben je niet goed of zo?’ Nooit eerder had hij zo naar me gekeken: zonder liefde en vol minachting. Natuurlijk schaamde ik me kapot en was ik erg boos op mezelf. ‘Ik heb geen zin in deze zieke spelletjes. De groeten’, zei hij terwijl hij boos naar buiten liep en mijn huis voorgoed verliet. O, kon ik de tijd maar terugdraaien. En meer vertrouwen hebben in Rogier. In ons. Maar ik kon het gewoon niet geloven dat hij, zo’n geweldige man, echt iets in mij zag. Rogier was aantrekkelijk, slim, had een goede baan, eigen huis, geen dramatische bagage… Deze man was relatiemateriaal en had net als ik een kinderwens. En hij was vanaf dag 1, toen we elkaar acht maanden geleden ontmoetten in een tapasrestaurant, helemaal dol op mij."

"Ik zat met een groep vriendinnen aan tafel, hij was met zijn zus die toevallig met mijn beste vriendin had gestudeerd. Natuurlijk schoven ze aan voor een drankje en die avond ging ik dansend naar huis. Dronken van prille verliefdheid, ik kon het gewoon niet geloven. Rogier leek niet alleen op papier een droomman, dat bleek hij in werkelijkheid ook. Hij liet zijn laptop rustig open staan als ik alleen door zijn huis scharrelde terwijl hij boodschappen deed. Sterker nog, hij liet me zelfs vanaf het begin de telefoon opnemen, als hij druk was in de keuken. ‘Wat apart’, zei een vriendin. ‘Alsof hij extra zijn best doet om te laten zien dat je hem kunt vertrouwen. Wat heeft hij te verbergen?’ schamperde ze.”

Duiveltje

“Daar had ik niet naar moeten luisteren. Ik had haar woorden moeten negeren, maar het was alsof ze een duiveltje op mijn schouder had gezet: kan je hem wel vertrouwen? Is hij niet te perfect? Kon ik de tijd maar terugdraaien. Had ik maar voldoende zelfvertrouwen gehad om te geloven dat Rogier mij echt leuk vond. Dat hij echt verliefd op me was en dat hij me trouw zou blijven. Maar helaas. Een vreemdgaande ex heeft dat allemaal verpest. Ik woonde drie jaar samen toen ik ontdekte dat hij er een ander op nahield, die op dat moment zwanger van hem was. Compleet gebroken heb ik mijn spullen gepakt en besloot ik om nooit meer te daten. Tot ik een jaar later heel spontaan opeens naast Rogier zat en overvallen werd door vlinders. Hij was zo leuk dat ik elke angst verdrong. Ik wilde weer gelukkig zijn."

In de val gelokt

"Maar ja, toen zat dat duiveltje ineens op mijn schouder en kwam al dat oude zeer weer naar boven. Ik moet Rogier testen, besloot ik. Voor zijn werk is hij heel actief op social media en ik besloot een LinkedIn-profiel aan te maken van – zo dacht ik – zijn ultieme droomvrouw. Met militaire precisie ging ik te werk om haar profiel aan te maken: de foto was van een Argentijnse grafisch ontwerpster, die ik van Insta had geplukt. Mariana kwam uit Brazilië, had in Amerika gestudeerd en had zich nu als digital nomad in Nederland gevestigd. En het leek haar leuk om in contact te komen met gelijkgestemden. Dankzij haar goede looks zat Mariana al snel op honderden contacten. En de posts die zij deelde – ik dus – kregen veel reacties. Vooral van geïnteresseerde mannen. Maar die negeerde ik. Ik heb even getwijfeld of ik Rogier wel een berichtje moest sturen. Hij verdiende het immers niet om in de val te worden gelokt. Alleen, ik verdiende het ook niet om in zijn eventuele val te lopen. We waren al ruim een half jaar samen en het was serieus. Maar wat nu als hij mij ook zou belazeren? Ik moest het weten.”

Kil en afwijzend

“En daarmee heb ik alles kapot gemaakt. Rogier reageerde op het berichtje van Mariana, maar kil en afwijzend. Nee, hij was niet beschikbaar voor een afspraak wegens drukte en in het weekend was hij met zijn vriendin. Met mij dus. Mijn hart maakte een sprongetje. Zie, ik kon hem gewoon vertrouwen. Alleen… hij mij dus niet. Een maand geleden zette Rogier zijn creditcardgegevens in mijn Uber Eats. ‘O, heb je nu ook LinkedIn?’ hoorde ik hem vanuit de woonkamer roepen. ‘Nee’, riep ik terug, en toen viel het kwartje. Ik had de app nog op mijn telefoon, en het profiel van Mariana stond er nog. Ik rende naar de woonkamer, maar was te laat: die ontzette blik in zijn ogen zal ik nooit vergeten. Hij gaf me geen gelegenheid om het uit te leggen. ‘Ik heb geen zin in deze zieke spelletjes’, zei hij voordat de deur uit stormde. Sindsdien heb ik niets meer van hem gehoord. Zijn zus kwam mijn spullen brengen, die nog bij Rogier thuis lagen. ‘Hij was echt stapeldol op je’, zei ze. ‘Maar dat is nu kapot.’”

Tekst: Agnes Hofman | Beeld: Adobe Stock