Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Dit is het eetdagboek van Rikkie Kollé

'Calorieën tellen past niet bij mij'

Rikkie Kollé (22) is naast haar modellenwerk druk met de voorbereidingen van de Miss Universe finale. Ondanks haar overvolle agenda, inclusief verhuizing, is het Miss Nederland gelukt voor Grazia haar eetdagboek bij te houden.

Maandag

“In het begin van mijn modellencarrière merkte ik al snel dat calorieën tellen niet bij mij past. Ik ben deels Moluks en eten draait bij mijn familie juist om gezellig samenzijn. Inmiddels heb ik een goede balans gevonden en eet vaak gezond met soms een ongezonde uitschieter, waardoor ik altijd goed in mijn vel zit. Zo begin ik mijn dag met een glas ijswater met citroen en drink ik in totaal zo’n twee liter water. Vandaag ontbijt ik met water, cappuccino en kokosyoghurt met muesli en druiven. Dan word ik verrast door een vriendin met een bosbessenmuffin. Vervolgens ga ik aan de slag met diverse aanvragen voor interviews en sprekersklussen, die mijn agenda vullen sinds ik Miss ben. Tussendoor lunch ik met een cracker smeerkaas met komkommer en een cracker met hummus en basilicum. ’s Avonds maak ik pasta di mamma: met tomatensaus, gehakt en diverse groenten. Na het eten kijk ik Love Island met een bakje chips en glas cola zero, dat vind ik lekkerder dan gewone cola.”

Dinsdag

“Vanochtend heb ik twee cappuccino’s nodig om wakker te worden; met een drukke agenda en vol hoofd slaap ik vaak kort. Ik ontbijt met aardbei-yoghurt en twee rijstwafels met 100 procent pindakaas. Snel de deur uit voor mijn twee uur durende catwalktraining ter voorbereiding van de Miss Universe finale in El Salvador. Mijn catwalkcoach en ik oefenen allerlei poses en draaitjes in jurk en bikini. Na deze intensieve work-out eet ik thuis een maaltijdsalade met kip, couscous, courgette, paprika, spinazie, sla en dressing. Vrijdag verhuis ik van Breda naar Amsterdam. Wonen in de hoofdstad is handiger nu ik daar voor werk dagelijks moet zijn. ’s Middags begin ik met inpakken en eet ik tussendoor drie pruimen. Daarna naar mijn nicht die een uitgebreide Indonesische rijsttafel heeft gemaakt. Ik schep een bord vol bami, nasi goreng, gado gado, babi pangang en rendang en drink drie glaasjes rośe. Zo lekker!”

Woensdag

“Ik start mijn dag met water, koffie, thee en eet kokosyoghurt met appel en kaneel. Ona Moody, Miss Nederland 2022, haalt me op om me bij verschillende partners voor te stellen. Tijdens de afspraken drink ik een cappuccino en onderweg eet ik een paar kleine chocoladekoekjes. Als we klaar zijn, lunchen we gezellig samen op een terras in Amsterdam. Ik kies de kipsandwich plus ginger ale en we delen een schaaltje frites. Eenmaal thuis zit ik nog vol en

heb genoeg aan een kom zelfgemaakte pompoensoep met soepstengels. Als toetje een schaaltje kersen en kiwi.”

Donderdag

“Naast mijn cappuccino en ijswater met citroen en munt geniet ik van zelfgemaakte overnight oats gemixt met rood fruit. Daarna snel op weg naar een speciaal netwerkevent. Daar krijg ik een uitgebreide lunch met vooraf linzensoep, als hoofdgerecht aubergine, courgette en geitenkaas. Na het toetje, crème brûlée, snel naar huis waar ik tot ’s nachts druk ben met verhuisdozen inpakken. Tussendoor bestel ik een pizza chicken bbq. Fout, maar zo lekker.”

Vrijdag

“Met een worstenbroodjesontbijt neem ik in stijl afscheid van Breda. Rond twaalf uur zit dankzij de hulp van mijn ouders alles in de verhuisbus. Onderweg lunch ik met een bruin broodje caprese met mozzarella, tomaat en basilicum. ’s Avonds maak ik tussen het uitpakken door voor iedereen vega hamburgers met kaas, tomaat, uitjes op brood en wat frites. Ik probeer niet veel vlees te eten, en qua vis houd ik alleen van zalm en witvis. Moe maar voldaan stap ik in bed.”

Zaterdag

“Ik ontbijt voor het eerst in mijn nieuwe huis met kwark, rood fruit en muesli en pak wat dozen uit. Mijn lunch bestaat uit een cracker met jong belegen kaas en komkommer en één met smeerkaas en snoeptomaatjes. Vanavond ben ik uitgenodigd voor een speciale filmavond op het dakterras van Nemo. Little Miss Sunshine wordt gedraaid en ik ben uitgenodigd om samen met actrice Sterre van Woudenberg vooraf te spreken. Ik drink een ijsthee, terwijl ik gezellig met Sterre klets. Als avondeten snel een vegawrap met groenten, kaas en bonen en een perenijsje toe. Daarna naar club NYX waar een van mijn vrienden optreedt als dragqueen. Gezellig dansen met vrienden terwijl ik een paar wodka-spa rood drink.”

Zondag

“Wonder boven wonder sta ik op zonder kater. Als weekendontbijt pak ik altijd uit, ook al ben ik alleen. Vandaag dus met cappuccino, jus d’orange, gekookt ei op een beschuitje en een croissant uit de oven. ’s Middags komt een vriend op huisbezoek en spelen we een potje Mario Kart. Mijn weekend sluit ik af met een kom pompoensoep en een tosti mozzarella, tomaat, basilicum en pesto. Voor mij liever een lekker simpel gerecht dan een ingewikkeld zesgangendiner.”

Benieuwd hoe gezond Rikkie eet? In de nieuwste Grazia deelt diëtist Desiré van der Kruk van Jouwfoodplan.nl en Gezondeten.nl haar mening. Nu in de winkel!

Tekst: Kim Buitenhuis | Beeld: NL Beeld