Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Fajah Lourens is nooit écht gelukkig geweest in relaties: 'Werd vaak verliefd op het verhaal'

'Ik dacht ook altijd dat het leuker was om met iemand samen te zijn, maar ook dat is een illusie'

Amsterdamse premiere van Soof de musical.

Nog niet zo heel lang geleden zetten Fajah Lourens en haar (ex-)vriend Patrick een punt achter hun relatie. In de nieuwe Beau Monde vertelt ze openhartig over de break-up, haar toekomstplannen, maar ook het verleden. Zo onthult ze dat ze 'nooit echt' gelukkig is geweest in haar relaties.

Verliefd op het verhaal

Als Beau Monde vraagt of Fajah ooit gelukkig is geweest in een relatie, biecht ze het volgende op: "Als ik heel eerlijk ben, niet nee. Acht relaties in totaal zijn gestrand. Met de vader van Irem en Shai heb ik wel geluksmomenten gekend, maar alles wat daarna kwam, was een illusie. Ik werd vaak verliefd op het verhaal. Ik dacht ook altijd dat het leuker was om met iemand samen te zijn, maar ook dat is een illusie. Het naarste gevoel is dat je je eenzaam voelt in een relatie."

Veel geleerd

Toch heeft de fitnessgoeroe veel geleerd van haar voorgaande relaties. "Ik ga er nu geen tijd meer aan verbinden, maar ik heb op dit moment geen behoefte aan een man. Ik begrijp mezelf eindelijk en ik wil eerst gaan helen zodat dit me nooit meer gebeurt. Mijn hechtingsproblemen mogen niet meer verward worden met verliefdheid."

Naar Spanje verhuizen

Inmiddels is Fajah helemaal ready om te verhuizen naar het zonnige Spanje, waar het haar plan is om een huis te verbouwen in haar droompaleis mét klein retrait. Enne, zoals het nu lijkt gaat ze ook dat avontuur single aan. "Als je gaat daten, dan gaat er weer van alles in je hoofd spelen en daar heb ik geen behoefte aan. (...) Ik raak dan weer aan iemand gehecht en maak ik er een mooier verhaal van."

Het hele interview met Fajah lees je in de nieuwe Beau Monde. Morgen in de winkel!

Tekst: Anne Tonen | Beeld: NL Beeld