Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Freek van Suzan gestopt met drinken: ‘Krijg veel meer uit mezelf’

'Dat ene biertje worden er drie'

Freek Rikkerink, van het populaire duo Suzan & Freek, is topfit. Hij is fanatiek hardloper en sport veel. Alcohol laat de zanger tegenwoordig dan ook staan. Enne, dat werpt zijn vruchten af, zo vertelt hij in de hardlooppodcast De Pacer.

Geen alcohol

Freek is fanatiek hardloper. Afgelopen weekend rende hij nog de marathon van Berlijn in een geweldige tijd van 2:49:54. De zanger is inmiddels al zo'n twee jaar gestopt met drinken. "Dat bevalt heel goed", vertelt hij in de podcast. Sinds hij gestopt is heeft hij met kerst een glas wijn gedronken, maar verder laat hij alcohol staan. "Die 0.0-dingen zijn echt prima te pruimen", stelt hij. In de muziekwereld is het lastig om gematigd te drinken merkte Freek. "Bij het spelen denk je: ah, gezellig een biertje. Dat ene biertje worden er drie."

Elke ochtend superfit

Sinds hij niet meer drinkt, merkt Freek een groot verschil. "Als ik naar foto's kijk van de coronaperiode dan droeg ik 10 kilo extra met me mee. Dus het voelt eigenlijk helemaal goed", zegt hij. Alcohol deed namelijk niet veel goeds voor zijn hardloopcarrière. "Als ik een ochtend brak ben, ben ik niet zo gemotiveerd. Het komt er allemaal niet van. (...) Sinds ik gestopt ben, ben ik in de ochtend superfit. Ik krijg veel meer uit mezelf", stelt de zanger.

Samen met Suzan

Extra leuk: inmiddels kan Freek samen met Suzan trainen, want ook zij is aan het hardlopen om haar conditie te verbeteren. Hoe gezellig! Suzan & Freek zijn echter niet alleen maar aan het hardlopen. Het muzikale duo heeft de afgelopen tijd niet stilgezeten. Zo brachten ze onlangs het nummer Vas-y (Ga maar) uit met Claude en verscheen vorige week hun gloednieuwe album Iemand van vroeger.

Bron: De Pacer, RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld