Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

OG3NE’s Lisa openhartig over coming-out: ‘Eerste crush was een meisje’

'Ik dacht een hele tijd: ik hoef er niet voor uit te komen, want ik val ook op mannen'

Ze weet het zelf al van jongs af aan, maar nu mag iedereen weten dat Lisa Vol van OG3NE biseksueel is. In de podcast NUL GÊNE, die ze samen met zussen Amy en Shelley maakt, vertelt de zangeres openhartig over haar coming-out.

Eerste crush

"Het is nog steeds iets waarvan ik altijd een beetje rood word", begint Lisa in de podcast. De zangeres kan zich nog wat onwennig voelen als ze over haar biseksualiteit praat. "Ik ben pas vorig jaar ervoor uitgekomen", deelt ze. Toch weet Lisa al heel lang dat ze biseksueel is. "Ik wist het echt vanaf heel jong honderd procent zeker. Mijn eerste crush was een meisje." Desondanks heeft Lisa zeven jaar lang een relatie gehad met een man. Daar kwam eind 2021 echter een einde aan. Nu is ze opnieuw samen met een man, maar dat is volgens haar puur toeval. "Ik ben verliefd geworden op iemand die toevallig een man is."

Regenboogtaart

Lisa verteld dat ze lang heeft geworsteld met haar coming-out. "Ik dacht een hele tijd: ik hoef er niet voor uit te komen, want ik val ook op mannen. Dus als ik gewoon met een man in een relatie ben, dan is het gewoon makkelijk en anders zeg ik niks", vertelt ze. Volgens Lisa ligt er ook een taboe op haar seksuele voorkeur. "Ik heb het idee dat op biseksualiteit een ding rust van: je bent niet echt gay, of zo. Dat vind ik echt heel moeilijk en dat is ook waarom ik pas zo superlaat ervoor ben uitgekomen, omdat ik me eigenlijk helemaal kapot schaamde."

"Maar gelukkig had je twee zussen die dat ontzettend omarmden", vallen haar zussen bij. Amy en Shelley organiseerde daarom samen met hun gezien een coming-outfeestje voor Lisa. Mét een regenboogtaart. "Ik vond het geweldig, ik voelde me super geaccepteerd. Zij zijn zo supportive, niet normaal", blikt de zangeres daarop terug.

Geen verrassing

Voor haar zussen kwam Lisa's coming-out niet als een verrassing. "Ik dacht eigenlijk: o ja, nu valt alles op z'n plek", zegt Amy. "Lisa was altijd een beetje anders dan wij. Andere interesses..." Toch is er iets dat haar nog steeds een beetje dwarszit. "Wij waren niet de eersten die het wisten, en dat vond ik toch een tikkeltje jammer." Lisa neemt namelijk als eerste haar vriendinnen in vertrouwen. "Dat vind ik prima, want ik snap het", gaat Amy verder. "En toch dacht ik even: ah fuck, ik had het zo fijn gevonden, ook voor jou."

Bron: NUL GÊNE, RTL Boulevard | Beeld: Instagram @lisaog3neofficial