Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

8 nostalgische dingen die we stiekem missen

The good old times!

Tegenwoordig kunnen we niet meer zonder onze telefoon en kunnen we de hele dag door met vrienden appen en muziek luisteren. Vroeger was dat wel anders. Back in the days waren we al héél blij als er twee spelletjes op onze Nokia stonden en luisterden we nog muziek via een MP3-speler. Enne, soms missen we een aantal van die nostalgische dingen eigenlijk wel.

1. MSN

Geboren in de jaren negentig? Dan zul je je MSN nog heel goed herinneren. Had je net de hele dag op school doorgebracht met je vriendinnen, ging je 's avonds op MSN nog rustig even door met kletsen. Uiteraard met een geweldige gebruikersnaam à la Am@andahh of Li€s_juh-92. Vond je iemand leuk? Dan kwam je minstens vier keer opnieuw online in de hoop dat hij of zij tegen je zou gaan praten. En wat deed je als je BFF niet antwoordde? Dan drukte je gewoon even keihard op de buzzer. Good old times!

2. Game Boy

Ging je met de auto op vakantie naar Frankrijk of Italië, dan was een Game Boy echt een must. Helaas moest je 'm delen met je broertjes of zusjes, wat keer op keer voor de nodige ruzies zorgde op de achterbank.

3. Flippo's

Vroeger smeekten we onze ouders om extra zakken chips te halen. Niet per se voor de chips (al was dat een leuke bonus), maar vooral voor de Flippo's.

4. View-Master

Vroeger, toen YouTube nog niet bestond, vermaakten wij ons met de View-Master. Je stopte er zo'n ronde kartonnen schijf in en je kon genieten van de mooiste plaatjes in het licht. Zo cool!

5. Furby

Op een gegeven moment waren we wel een beetje klaar met de poppen en wilden we maar één ding: een Furby. Dit speelgoed was niet alleen heerlijk zacht en schattig, maar je kon er ook echt mee praten (oké, soort van dan). De Furby reageerde op geluiden en aanrakingen, net zoals mensen dat doen. Had-ie honger? Dan kon je 'm voeden door op zijn tong te drukken. Als echte feeders deden wij dat dan ook veelvuldig.

6. Strippenkaarten

Ging je vroeger met de bus? Dan moest je je strippenkaart niet vergeten! Waar wij nu onze ov-chipkaart (of zelfs gewoon je bankpas) voor de paal moeten houden, stempelde de buschauffeur vroeger de strippenkaart af. Werkte eigenlijk ook best goed, behalve dat wij dat kaartje steeds kwijtraakten...

7. Magnetisch tekenbord

Een klassieker die gelukkig nog steeds in de winkels te vinden is, is het magnetisch tekenbord. Hierop maakte je de mooiste kunstwerken door aan de knoppen te draaien. Niet tevreden? Dan schudde je gewoon met het tekenbord en voilà: je kon weer opnieuw beginnen.

8. Sigaretten van chocolade

Tegenwoordig is roken (gelukkig) echt een no go, maar vroeger was het nog normaal. Als kind leek roken ons zó cool en we maakten dan ook altijd nepsigaretten van een stukje papier. Als we écht geluk hadden, dan mochten we van onze ouders zo'n pakje sigaretten van chocolade uitkiezen in de supermarkt.

Och, de goede oude tijd! Was is het toch heerlijk om hier af en toe even aan terug te denken. En hoewel we de tijden waarin we urenlangs gingen MSN'en met vrienden of speelden met onze Furby's soms enorm missen, zijn we ook maar wat blij dat we tegenwoordig alles op onze smartphone kunnen doen!

Bron: Dingen voor Vrouwen, Vroegert, Famme | Beeld: Adobe Stock