Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Isa vraagt haar vriend meer klusjes te doen nu hij geen baan meer heeft

Hij noemt het 'gewoon een vervroegd pensioen'.

Isa (25) en Bas (28) wonen al drie jaar samen en hebben altijd de taken in huis eerlijk verdeeld. Maar nu Bas geen baan meer heeft vindt Isa dat hij wel wat meer klusjes mag doen. Echter is Bas het daar niet mee eens... Op het platform Reddit doet ze haar verhaal.

Huisgenootjes

Isa en Bas hebben bijna twee jaar en vijf maanden een relatie met elkaar. "We wonen samen in een appartementje in Amsterdam, dichtbij het Vondelpark. Het eerste jaar woonden we samen als huisgenootjes, maar snel daarna sloeg de vonk over en begonnen we met daten", begint ze haar verhaal. "Sinds 21 april 2021 is onze relatie officially."

Vervroegd pensioen

Isa is net afgestudeerd en werkt in de zorg. Bas heeft een tijdje bij een makelaarskantoor gewerkt, maar heeft sinds kort zijn baan opgezegd. "Het werk gaf hem geen uitdaging en hij vertelde me dat hij meer succes had in beleggen. Hij zei dat hij beleggingen met rendementen heeft die al zijn uitgaven én zelfs meer dekken. In het begin wist ik niet wat ik ervan moest denken, maar hij noemde het 'gewoon een vervroegd pensioen.'"

Verdrietig

"Al vanaf het begin, toen we nog huisgenootjes waren, hebben we de taken in huis eerlijk verdeeld. De verdeling van schoonmaakklusjes en koken tot aan de financiën is nooit veranderd. Alles is gelijk. Maar nu hij veel meer thuis is vind ik dat hij meer klusjes mag doen. Hij is altijd thuis om videogames te spelen, te chillen op de bank of hij gaat 's avonds uit met vrienden", deelt Isa. "Ik werk veertig uur in de week, ik kook direct voor ons wanneer ik thuis ben en 's avonds werk ik mijn klusjes af. Hij doet ook wel een deel van de klusjes, maar aangezien hij nu zoveel tijd heeft vroeg ik hem laatst of hij misschien een paar van mijn klusjes wil overnemen. Hij weigerde dit en vertelde me dat we alles gelijk hebben verdeeld. 'We hebben zelfs een contract getekend welke taken van wie zijn, dus ik ga écht niet meer doen', schreeuwde hij tegen me. Tranen biggelden over mijn wangen, ik heb het al zo druk en nu wil hij me niet eens helpen. Ik ben zelfs al naar de dokter gegaan omdat ik zoveel stress ervaar hierdoor. Ik ben zo verdrietig..."

*Alle namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam Ok_Chip5166.

Bron: Reddit | Beeld: Adobe Stock