Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Deze alledaagse dingen zijn allesbehalve goed voor je relatie

The key to a healthy relationship...

Ben jij happily in love en heb je al een langere tijd een relatie of wonen jullie al samen? Dan doe je waarschijnlijk veel alledaagse dingen met elkaar en kunnen er bepaalde gewoontes insluipen. Maar volgens experts is dat allesbehalve goed voor je relatie. Tijd om erachter te komen waar het precies om gaat.

Ritme

In een relatie wil je als lovers meer naar elkaar toe groeien. Maar sommige alledaagse dingen zijn niet heel slim om samen te doen. Natuurlijk wil je jouw relatie gezond houden én daarom is het handig om te weten waar je mee moet stoppen.

Veel gelukkige stelletjes hebben een ritme in het dagelijkse leven. Wanneer je thuiskomt van school of je werk heb je zo je eigen bezigheden. Even wat boodschapjes halen, nog snel de stad in en samen koken. Na het diner is het ein-de-lijk tijd voor ontspanning. Jullie ploffen neer op de bank en beginnen aan die ene populaire serie of kijken samen een film. Maar dat kun je juist beter niet doen...

Minst intiem

Films kijken, series bingen: televisie kijken doen we als stelletjes nét iets te vaak. En dat blijkt niet goed te zijn voor je relatie. Wait, what?

Een van de minst intieme dingen om samen te doen is televisiekijken. Natuurlijk is het niet erg om af en toe samen een spannende film te kijken of jullie favoriete serie uit te spelen. Maar het heeft geen goede invloed op je relatie als je dit elke dag doet. Je relatie groeit namelijk niet op deze manier. Wanneer je de hele avond naast elkaar zit en je ogen op de televisie hebt gericht, steek je geen energie en tijd in elkaar. Daardoor kun je moeilijk naar elkaar toe groeien én dat is het laatste wat je wil.

Leuke dingen ondernemen

Als koppel is het belangrijk om met elkaar bezig te zijn en een goede communicatie is ook essentieel in een relatie. Wanneer jullie weinig leuke dingen samendoen, kan het zijn dat jullie steeds verder uit elkaar groeien en dat zorgt voor de eerste scheurtjes in je relatie. Onderneem leuke dingen met elkaar! Ga er een dagje op uit, boek een hotelletje of plan een weekendje weg. Ook voor dagelijkse activiteiten is er genoeg te bedenken om samen te doen. Maar skip de televisie voor een keer. No problem, toch?

Bron: FemFem | Beeld: Adobe Stock