Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

OMG! Nieuw Hoe overleef ik-boek van Francine Oomen nu te koop

Hallo nieuwe survivaltips!

Had jij vroeger ook alle boeken van de Hoe overleef ik-serie op je boekenplank staan? We hebben ons urenlang vermaakt met de avonturen van Rosa en Neuz, en kwamen onze puberteit door dankzij alle survivaltips. Enne, heel goed nieuws. Want schrijfster Francine Oomen heeft een vervolg gemaakt voor volwassenen en die is nu te koop!

Hoe overleef ik

Sinds het eerste boek uit de Hoe overleef ik-reeks in 1998 uitkwam, waren de herkenbare perikelen van Rosa gelijk een enorme hit. Francine Oomen behandelde in de boeken alles waar je in de puberteit tegen aan kunt lopen – van onzekerheid tot een gebroken hart en vervelende ouders. Zo kunnen we ons nog goed herinneren hoe we Hoe overleef ik de brugklas? en Hoe overleef ik mijn eerste zoen? hebben verslonden. Nostalgie!

De boeken van Francine waren een absolute hit onder pubers. In 2015 kwam er echter een eind aan de reeks met het boek Hoe overleef ik met/zonder gescheiden ouders? We waren dan ook over the moon toen de schrijfster vorig jaar met het nieuws kwam dat ze een nieuw boek in de reeks ging schrijven, voor alle pubers uit die tijd die nu volwassen zijn – en alle bijbehorende struggles.

Volwassen Rosa

Inmiddels zijn we zeven jaar verder en is Rosa uitgegroeid tot een volwassen vrouw. Dat wil echter niet zeggen dat haar leven op rolletjes loopt. Zo heeft ze net als veel andere twintigers te maken met thema’s als (af)studeren, een baan vinden, burn-outs en andere mentale gezondheidskwesties, een huis kopen en ga zo nog maar even verder.

“Ik heb besloten om een nieuw Hoe overleef ik-boek te schrijven. Deze keer gaat het niet over Rosa in de puberteit, maar over Rosa en haar vrienden – en ook nieuwe vrienden natuurlijk – tussen de twintig en de dertig. Dat is de leeftijd die de Hoe overleef ik-lezers nu hebben, en dat is best wel een heel ingewikkelde periode”, vertelde Francine destijds in een video op TikTok.

Nu te koop

Inmiddels zijn we een jaar verder en is het een bijzondere dag, want vandaag komt het gloednieuwe Hoe overleef ik-boek uit! Het boek heet Hoe overleef ik alles wat ik niemand vertel?. "Jaaaa! Hij is er!", schreef Francine deze week al enthousiast op Instagram, toen ze het boek liet zien. Tijd om naar de dichtstbijzijnde boekhandel te rennen, want hij is vanaf vandaag te koop. Wij kunnen niet wachten om nieuwe avonturen van Rosa te lezen. Enne, we kunnen ook wel wat survivaltips gebruiken in ons volwassen leven. Thanks, Francine!

Bron: Instagram @francineoomenhoi, Grazia archief | Beeld: NL Beeld