Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Zo kun je oogmake-up het beste verwijderen

Dit is de beste manier.

Beauty woman applying hyaluronic acid on the face in the bathroom. Skin care routine.

We weten allemaal dat het belangrijk is om je gezicht goed te reinigen voordat je bepaalde producten aanbrengt (of voordat je gaat slapen). Echter, grote kans dat jij je ogen helemaal niet op de goede manier reinigt. We leggen je uit hoe je het wel moet doen.

Hardhandig

Boen je in de avond altijd hardhandig je make-up van je gezicht af? Well, think again! Volgens dermatoloog Jeanine Downie kan dit de huid van je oogleden beschadigen en het kan ook fijne lijntjes verergeren en er zelfs voor zorgen dat je wimpers uitvallen. Niet fijn. Hoe je je make-up het beste kunt verwijderen? We geven een aantal tips.

Kies de juiste cleanser

De allereerste stap is welke cleanser je gaat gebruiken. Inmiddels zijn ze al minder populair, maar veel mensen gebruiken alsnog make-up removerdoekjes. Veel make-up removers bevatten echter alcohol en agressieve bestandsmiddelen. En make-updoekjes kunnen 'schuren', omdat je het doekje over je huid heen wrijft. Het resultaat? Een droge en geïrriteerde huid.

Wat de experts dan aanraden? Er zijn twee opties: een dubbele reiniging (met een reinigingsolie of -balsem) of een (herbruikbaar) wattenschijfje doordrenkt met een natuurlijke cleanser op oliebasis. Beide methodes zijn veel zachter voor de huid rondom je ogen.

Twee opties

1. Dubbele reiniging:

Als je een reinigingsolie of -balsem gebruikt, verdeel het product dan over je gezicht én hals en zorg ervoor dat je het hele oppervlak insmeert. Masseer je huid om de make-up af te breken, maar druk langzaam en zachtjes. Olie lost olie op, dus je hoeft hier niet hardhandig te schrobben. Gebruik lichte, neerwaartse bewegingen om hardnekkige mascara te verwijderen en zachte cirkelvormige bewegingen rondom de oogleden.

2. (Herbruikbaar) wattenschijfje

Kies je ervoor om je oogmake-up te verwijderen met een (herbruikbaar) wattenschijfje? Dompel dan het watje onder in de cleanser naar keuze, denk aan kokosolie of micellair water. Druk het wattenschijfje ongeveer een minuut op gesloten ogen. Pas op: niet wrijven! Laat het product in je wimpers trekken, zodat het de make-up kan oplossen. Je make-up zou zonder een spoor moeten verdwijnen. Worth the try, right?

Bron: mindbodygreen | Beeld: Adobe Stock

Beauty
  • Beauty woman applying hyaluronic acid on the face in the bathroom. Skin care routine.