Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Claude over plotselinge succes: 'Heel bizar om mee te maken'

'Mijn broers en zussen maakten muziek, maar ik mocht niet meedoen, omdat ik toen nog niet zo mooi kon zingen'

Ineens was hij daar met zijn aanstekelijke hit Ladada. Hij knalde naar de eerste plek in de hitlijsten en was deze zomer niet weg te denken van de festivals. Maak kennis met Claude, die de bijnaam ‘de Nederlandse Stromae’ kreeg.

Heel bizar

Als we hem vragen hoe het voelt om van de ene op de andere dag ineens een ster te zijn, vertelt hij dat het 'heel bizar' is om mee te maken. "Ik was net klaar met de havo en zou hotelmanagement gaan studeren, maar dat vond ik toch niet zo leuk. En toen ontplofte Ladada en was ik ineens alleen nog maar met muziek bezig. Het is veel, de hele zomer door optredens, maar het zijn wel allemaal heel leuke dingen en mensen reageren zo enthousiast."

Liefde voor muziek

Zijn liefde voor muziek is er echter altijd al geweest, zo vertelt hij zelf. "Ik ben geboren in Congo en daar was overal muziek – Afrika is een heel muzikaal continent. Op mijn negende ben ik met mijn familie naar Nederland gekomen, omdat het in Congo niet veilig meer was. We zijn in een asielzoekerscentrum in Alkmaar beland en daar hadden ze een bandje, Orchestre Partout, wat ik heel leuk vond. Mijn broers en zussen maakten muziek, maar ik mocht niet meedoen, omdat ik toen nog niet zo mooi kon zingen."

The Voice Kids

Toch heeft Claude het daar niet bij laten zitten en deed later mee aan The Voice Kids. "Ik deed eigenlijk vooral mee omdat ik wist dat als ik de blind auditions door zou komen, ik mee zou mogen naar Disneyland Parijs. Ik was daar nog nooit geweest en het zag er altijd zo vet uit. Maar toen ik eenmaal op het podium stond, begon ik ook het zingen en optreden steeds leuker te vinden. Ik had daarna best veel optredens, alleen toen kwam corona en lag alles stil. Ik ben veel gaan schrijven om toch iets met muziek te kunnen doen."

Het hele interview met Claude lees je in de allernieuwste Grazia. Nu in de winkels!

Interview: Jill Waas | Beeld: Ruud Janssen