Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Deze 8 Eau de Toilettes en parfums had iedereen in de zero's

En ze zijn allemaal nog verkrijgbaar.

Hoewel Dior’s Sauvage momenteel een van de bestverkochte parfums wereldwijd is, hadden we vroeger vooral oog voor de Eau de Toilettes en parfums van Christina Aguilera en Naomi Campbell. Herkenbaar? We hebben de populairste geuren van vroeger voor je op een rijtje gezet. Enne, het leuke is: ze zijn allemaal nog verkrijgbaar.

1. Playboy - Play it Sexy

Hoe cool voelde jij je als je het geurtje van Playboy opdeed? Inmiddels is de Eau de Toilette Play it Sexy nog steeds verkrijgbaar tegen een klein prijsje (€16,69, 60 ml), alleen zit-ie nu wel in een ander flesje.

2. Christina Aguilera

Christina Aguilera lanceerde in 2007 haar eerste Eau de Parfum. Dit was zo'n succes dat ze de jaren erop nog meer nieuwe geuren uitbracht, die (ook) verkrijgbaar waren als geur, bodyspray en deodorant. Inmiddels zijn een aantal van die geuren nog steeds erg populair.

Christina Aguilera

3. Cacharel - Noa

Wie Cacharel Noa had bemachtigd voelde zich helemaal chic. De geur was wat volwassener omdat-ie niet te zwaar en niet te bloemig is. Niet zo gek dat ook Noa van Cacharel nog regelmatig wordt aangeschaft.

€25,89 (30 ml)

4. Cacharel - Anaïs Anaïs

Als we het toch over Cacharel hebben, mag de Eau de Toilette Anaïs Anaïs niet ontbreken. Deze geur hadden we zelf vaak niet, maar zagen we in het badkamerkastje van onze moeder of oma. Het voelde elke keer weer enorm bijzonder als we deze geur van ze mochten opspuiten.

€38,99 (100 ml)

5. Naomi Campbell

Net als Christina Aguilera kwam ook Naomi Campbell continu met succesvolle geuren. Met name haar Cat Deluxe - Eau de Toilette was door de pompom die eraan hing extra cool.

parfums en geuren Naomi Campbell

6. Bruno Banani

Ook Bruno Banani mag niet ontbreken in dit lijstje. Het roze Eau de Toilette-flesje heeft bijna iedereen zo'n tien à vijftien jaar geleden wel een keer gekocht. Ook de varianten op Woman Eau de Toilette waren populair.

Bruno Banani geur

7. Davidoff - Cool Water

Cool Water van Davidoff was vroeger populair en is dat nu nog steeds. Cool Water was een frisse geur waar iedereen blij van werd. Davidoff lanceerde al snel een opvolger: Cool Water Sea Rose. Een heerlijke geur, maar voor ons kon niks tippen aan Cool Water.

parfum en geuren

8. DKNY - Be Delicious

De naam van deze DKNY-geur deed z'n naam eer aan. De Be Delicous vonden – en vinden – we allemaal maar al te lekker. Wat vonden we degenen die deze geur hadden dan ook cool. Naast de Be Delicous was er ook nog de variant Fresh Blossom.

Nog veel meer parfums

Uiteraard zijn er nog veel meer parfums waar we in de zero's een oogje op hadden. Zo stond Light Blue van Dolce & Gabbanna en Fantasy eau de parfum van Britney Spears ook hoog op onze wishlist. Welke geur was jouw favoriet in de zero's?

Beeld: Adobe Stock (bewerkt)