Anna Nooshin lanceert eigen collectie met Rivièra Maison

'We hebben een te gekke collectie ontwikkeld: functioneel, maar ook stijlvol en tijdloos.'

Een samenwerking waar we heel blij van worden. Rivièra Maison heeft de handen ineengeslagen met fashion-influencer en ondernemer Anna Nooshin voor een prachtige collectie: Rivièra Maison x Anna Nooshin.

Hebberigmakend

Wat krijg je als je de eigentijdse stijl en creatieve flair van Anna Nooshin mixt met de tijdloze elegantie van luxe interieurmerk Rivièra Maison? Juist ja, een prachtige co-collectie die iederéén in huis wil hebben. Van een modulaire bank, fauteuil en poef tot een stijlvolle hartjeslamp en sfeervolle kaarsen om je interieur mee af te maken. Anna’s onberispelijke smaak en scherpe oog voor design zijn terug te zien in alle meubels en accessoires. Elk item is ontworpen met organische vormen en natuurlijke kleuren en weerspiegelt een tijdloze esthetiek die in elk interieur past. Grazia sprak met Anna Nooshin over deze bijzondere samenwerking.

Hoe is jouw samenwerking met Rivièra Maison tot stand gekomen?

“Dat is wel een grappig verhaal. Ik ken Rivièra Maison al vanuit mijn jeugd. Ik werkte al heel jong en had een baantje als schoonmaakster op hun hoofdkantoor. Ik weet nog dat ik altijd dacht: wat een mooie spullen en wat een lieve mensen. Toen we in contact kwamen, zat dat nog in mijn herinnering, en dat maakte me heel enthousiast om deze samenwerking aan te gaan. Ik vind het heel cool dat Rivièra Maison een Nederlands bedrijf is dat het al zoveel jaar goed doet in de interieurwereld. Het is te gek hoe ze hun imago omgeturnd hebben. Vroeger kende iedereen Rivièra Maison van de teksten en bordjes in huis, maar tegenwoordig is het een interieurmerk waar heel veel mogelijk is qua design, en dat zich heel erg bezighoudt met jong ontwerptalent. Ze zijn erg vooruitstrevend en denken heel modulair.”

Hoe zijn jullie te werk gegaan?

“Ik ben heel erg gaan denken: als ik nu mijn huis opnieuw zou inrichten, wat wil ik dan zien en wat mis ik nog qua meubels en accessoires. Ze lieten me bij Rivièra Maison heel vrij en zeiden: ‘Maak maar gewoon wat je tof lijkt, dan kijken we later wel of het haalbaar is of niet.’ Dat gaf mij heel veel ruimte. Ik kan zelf geen meubels schetsen, maar ik weet wel wat ik mooi vind, dus ik werkte met een fantastisch team dat mijn ideeën wist om te zetten in designs. Op die manier hebben we een te gekke collectie ontwikkeld: functioneel, maar ook stijlvol en tijdloos.”

Wat zijn jouw favorieten uit de collectie?

“Het stoeltje is echt mijn favoriet, maar ook de poef vind ik fantastisch. Het zijn twee items waarvan ik denk dat ze in ieder interieur passen. De modulaire bank komt in verschillende formaten, en zit ook nog eens heel lekker – die functionaliteit vind ik heel belangrijk. En ik vind het hartjeslampje ook geweldig, dat heeft een beetje een knipoog. Die quirky toon hebben we wel in de accessoires zitten, maar niet in de meubels, want je wilt toch dat een nieuwe bank of stoel tijdloos is en lange tijd meegaat.”

Waarom is een fijne thuisplek voor jou zo belangrijk?

“Ik denk dat iedereen een rustige, veilig thuishaven verdient. Bij mij werkt het in ieder geval heel erg op mijn gemoedstoestand. Ik ben al een jaar vrijwel non-stop aan het reizen, waardoor mijn appartement in Amsterdam nu vrij rommelig is en in elke hoek onuitgepakte dozen staan. Mij geeft dat heel veel onrust. Daarom heb ik nu letterlijk een paar dagen geblokt in mijn agenda om mijn huis van top tot teen onder handen te nemen. Ik heb echt zin om de spulletjes uit mijn Rivièra Maison x Anna Nooshin collectie een plekje te geven. Ik denk dat het voor de meeste mensen wel zo werkt dat als je een rustig huis hebt, je hoofd ook een stuk rustiger is. Voor mij in ieder geval wel.”

Ben jij een beetje een huismus?

“Ik ben dat wel meer dan vroeger, ik kan heel erg genieten van thuiskomen en de rust opzoeken. En ik hoef ook niet meer elke avond tot laat in de stad te hangen. Maar als ik dan weer twee dagen in mijn huis heb gezeten, ben ik ook wel weer ready om weg te gaan. Wat dat betreft zal ik altijd die vlinder blijven die graag overal wil zijn.”

Wat is thuis voor jou?

“Thuis is voor mij de plek waar ik het grootste deel van mijn tijd zit, en dat is toch Amsterdam. Dat zal altijd mijn thuisbasis blijven. Als je zoveel reist zoals ik, kom je er wel achter hoe onwijs mooi en goed geregeld alles hier is. Het is altijd weer fijn om in mijn eigen appartement te zijn. Dat is mijn basis, maar daarnaast wil ik lekker kunnen fladderen.

De Rivièra Maison x Anna Nooshin collectie is nu te koop. Check de winkels of rivieramaison.com.

Benieuwd waar Anna haar interieurinspiratie vandaan haalt of wat haar grootste tip is qua inrichting? Je leest ’t in de nieuwste Grazia of binnenkort op Grazia.nl. 

Tekst: Jill Waas | Beeld: Rivièra Maison 

 

Laatste nieuws