Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Oeh! Tijl Beckand deelt details over nieuw seizoen De Verraders

Zo zitten er deelnemers tussen die bij de recherche hebben gezeten of undercover zijn geweest.

We kijken enorm uit naar een nieuw seizoen van De Verraders. Inmiddels weten we dat het een ander seizoen wordt dan we gewend zijn. Dit keer doen er namelijk onbekende Nederlanders aan mee. Helaas moeten we nog wel even geduld hebben, want de opnames beginnen pas in september. Toch kan presentator Tijl Beckand alvast een paar leuke details over dit bijzondere seizoen verkappen.

Niet bekend

De Verraders zal er komend seizoen anders uitzien dan we gewend zijn. Het zijn dit keer geen BN'ers die een gooi doen naar de zilverschat, maar mensen die niet bekend zijn bij het grote publiek. Zij konden zichzelf aanmelden voor het populaire programma. Inmiddels zijn de deelnemers geselecteerd en zijn de eerste 'zilvergesprekken' gevoerd, deelt Tijl Beckand. "Ik weet wie er mee gaan doen en ik moet zeggen: het is wel een setje bij elkaar!" Dat er geen BN'ers meer meedoen aan het programma noemt hij bovendien 'harstikke cool'. "Niet veel programma's stappen over van bekende naar minder bekende Nederlanders. Maar wij denken dat De Verraders dat kan hebben", stelt hij.

Once in a lifetime

De deelnemers die we dit seizoen gaan zien, staan er toch anders in dan BN'ers, zo stelt Tijl. "Normaal vragen we altijd mensen voor het programma en de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat er dan altijd wel een paar bij zitten die zeggen: ik heb het nog nooit gezien, maar ik ben gevraagd, dus lachen en we zien wel", vertelt hij. "Maar nú gaan we het spel spelen met mensen die het programma al vanaf dag één volgen, fan zijn en het door en door kennen. Dat maakt het bijzonder. Voor deze mensen is het echt een once in a lifetime opportunity."

Verschillende specialisaties

Veel kan de presentator natuurlijk nog niet verklappen over de deelnemers, maar wel kan hij zeggen dat het een divers gezelschap is. "Doordat we zoveel aanmeldingen hadden, meer dan 2000, konden we een mix maken van jong en oud en van mensen met bepaalde specialisaties", deelt hij. Dit keer dus geen zangers, acteurs, presentatoren of influencers, maar mensen met heel andere kwaliteiten. "Bijvoorbeeld mensen die bij de recherche hebben gezeten, undercover zijn geweest of gespecialiseerd zijn in het lezen van kleuren", verklapt hij. "Je kunt het zo gek niet bedenken." Het spel zal dan ook een heel andere insteek krijgen. "Er zijn in ieder geval een hoop mensen wier vak het is om anderen te lezen, dat geeft een nieuwe dimensie aan het programma." We can't wait! 

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Jasper Suyk