Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Creëer samen met Nikkie Plessen jouw ‘capsule wardrobe’

Modern Minimalism with a touch of NIKKIE.

Minimalistische kleding saai? Think twice! Nikkie Plessen laat zien hoe jij de show kunt stelen met een eenvoudige, maar stijlvolle en authentieke look. Nog nooit was het kleurenpalet zo neutraal en zien wij het tijdloze zwart, wit en beige veel terugkomen in het huidige straatbeeld. Ontdek hoe jij net als Nikkie deze trend helemaal eigen kan maken en creëer jouw dream capsule wardrobe.

Zwart

Zwart is natuurlijk nooit out of fashion geweest, maar dit seizoen zien we nog meer zwarte kleding terug en vooral in de vorm van tijdloze investment pieces. Denk aan de little black dress die in geen enkele garderobe mag ontbreken en de oversized zwarte blazer. Is dit voor jou toch te minimalistisch, ga dan voor bijvoorbeeld een gilet met cut-outs. Stijlvol én sexy.

In de ban van beige

Beige is chic, tijdloos en kan absoluut de neutrale it-kleur genoemd worden. Het is de perfecte kleur wanneer je afwisseling zoekt voor wit en zwart, maar niet warm wordt van felle kleuren. Ga voor ton-sur-ton door verschillende tinten met elkaar te combineren of kies juist voor een jurk in een kleur van een fijn materiaal. Tijdloos én door het fijne materiaal kan de jurk nog lang worden doorgedragen. Met beige kan je eigenlijk nooit de fout in gaan. Wij zijn er dol op!

Fresh and clean

Wit wordt vaak geassocieerd met licht en eenvoud. Het straalt rust uit en past daarmee perfect binnen de trend Modern Minimalism. Is dit voor jou toch net te eenvoudig? Combineer dan jouw minimalistische look met een eyecatcher, zoals bijvoorbeeld een mooie shopper of een subtiele riem, maar onthoud binnen deze trend: Less is more!

Met deze trend kan je dus heel erg veel kanten op. Combineer het net als Nikkie Plessen met subtiele gouden details of stijlvolle killer heels. En experimenteer vooral ook met verschillende silhouetten en materialen, want een ding is zeker: minimalistische kleding is dus écht niet saai.

Bron & Beeld: NIKKIE