Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Miss Nederland Rikkie Kollé deelt lief kiekje van vroeger met belangrijke boodschap

'Ik wil meegeven dat hoe jij je voelt het belangrijkste is'

Rikkie Kollé werd een aantal weken geleden bekroond tot Miss Nederland 2023. Hiermee is ze de eerste transgender in Nederland die er met de grote titel vandoor is gegaan. Enne, dat dat met up's en downs is gegaan, dat is een ding wat zeker is. Op Instagram blikt Rikkie dan ook terug naar vroeger met een vroeger vs. nu-foto.

Belangrijke boodschap

"De kleine Rik, die droomde van Barbie en alle meisjes dingen die er bestonden tot Miss Nederland 2023 als vrouw, trots en gelukkig 🏳️‍⚧️❤️", begint ze haar bericht. "Op de foto links wisten mijn ouders dat ik geen jongetje was en alles wat met roze en prinsessen te maken had leuk vond. Als ik die foto terug zie raakt het me omdat ik weet dat er nog veel op mij stond te wachten. Ik voelde me daar wel al echt meisje en was zo blij dat ik de kans kreeg om dat te mogen zijn thuis."

Op en top vrouw

"Als ik de foto rechts zie dan ben ik trots dat die kleine prinses links het allemaal doorstaan heeft en nu met een opgelucht gevoel kan terug kijken op alles", gaat ze verder. "Toch is het ook grappig om te zien dat ik dan nu in 2023 op en top vrouw voelende in zo'n Barbie verpakking sta en me daar helemaal in thuis voel. Toen ik vroeger een Barbie wilde als klein kind weet ik nog dat er een vrouw was die toen zei tegen mijn moeder: 'Volgens mij staat uw zoon verkeerd' waarop mijn moeder antwoordde: 'Ze staat hier goed, dankjewel'.

Rikkie vertelt dat dat dat specifieke moment haar altijd is bijgebleven. "Nu sta ik zelf in die Barbie doos. Ik heb me altijd al meisje en vrouw gevoeld, en ik wil meegeven dat hoe jij je voelt het belangrijkste is. Niet wat mensen zeggen of waar mensen jou letterlijk willen hebben staan. If it feels good, embrace it 💕🙏", sluit ze haar bericht af. Wauw!

Bron: Instagram @rikkievaleriekolle | Beeld: NL Beeld