Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Wait, what? Deze actrices hadden ook Barbie kunnen spelen

Wait, what?

Nu Margot Robbie de iconische rol van Barbie op zich heeft genomen in de mega populaire film, kunnen we haar natuurlijk niet meer wegdenken als Barbie herself. Maarre, wist je dat Margot Robbie in eerste instantie niet de enige was die in de running was voor de rol van Barbie?

Amy Schumer

Niemand minder dan actrice Amy Schumer werd vóór Margot Robbie – in 2015 – gelinkt aan de Barbie-film. Met de actrice in de hoofdrol zou de rol van Barbie hiermee een humoristisch randje krijgen. Toch besloot Amy uiteindelijk om de rol niet aan te nemen wegens 'planningsconflicten', waarbij het niet mogelijk was om haar drukke agenda aan te passen voor de draaidagen van de film.

Daarnaast is er ook nog een sprake van een creatief meningsverschil. Zo was Barbie in 2015 niet 'cool en feministisch'. Dit komt met name doordat het script in 2015 is geschreven door Hilary Winston bij Sony. In 2018 is Sony overgestapt naar Warner Bros, waardoor Greta Gerwig co-schrijver werd en zo het script anno 2023 tot leven kwam.

Anne Hathaway

Maar Amy Schumer was niet de enige in de rij voor de Barbie-rol. Ook Anne Hathaway vonden ze een geschikte kandidate. Nét voor de verhuizing naar Warner Bros in 2018 hoorde Anne dat de rol voor haar was, maar ook dat eindigde niet helemaal als gepland. Net als bij Amy, kreeg Anne een creatief meningsverschil én had ze een te drukke agenda. Jammer, maar met Margot in de hoofdrol zijn we natuurlijk ook hartstikke blij!

Meest bezochte film

Vorige week dinsdag ging Barbie in première in Koninklijk Theater Pathé Tuschinski in Amsterdam en is sindsdien in alle bioscopen te zien. De film, die geregisseerd is door Greta Gerwig, heeft geopend met een omzet van maar liefst 600.000 euro en is daarmee sinds vorige week donderdag de grootste film van Nederland dit jaar. Wauw!

“Na de officiële première in Koninklijk Theater Pathé Tuschinski en uitverkochte voorpremières in 101 roze-gekleurde bioscopen op dinsdag, een release in 161 bioscopen en filmtheaters op woensdag, met 55.000 bezoekers én een marktaandeel van bijna 50 procent, domineert Barbie de Nederlandse markt”, laat de producent weten. Daarmee stijgt Barbie uit boven films als Fast XGuardians of the Galaxy Vol. 3 en The Super Mario Bros Movie.

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Barbie